Wij vergelijken. Jij bespaart.
Ben Woldring
Vragen? Stuur ons een Whatsapp-bericht

Terug naar het nieuwsoverzicht

Wind belangrijkste bron hernieuwbare stroom

door Jeanet Woldring

Wind was in 2014 voor het eerst de belangrijkste energiebron voor hernieuwbare elektriciteit. De elektriciteitsproductie uit wind lag vorig jaar zo’n 8 procent hoger dan in 2013, terwijl  deze productie uit biomassa 16 procent lager uitpakte. Dat maakt het CBS vandaag bekend.

Windenergie groeit
De elektriciteitsproductie van windmolens nam  toe door uitbreiding van de capaciteit. De capaciteit van de Nederlandse windmolens steeg in 2014 met ongeveer 150 megawatt tot ongeveer 2850 megawatt eind 2014. Dat kwam door het gereedkomen van enkele kleinere en middelgrote windparken.

De totale productie van hernieuwbare elektriciteit was 11,7 miljard kWh in 2014, net iets minder dan in het voorgaande jaar.
 
De overheid streeft naar 6 duizend megawatt op land in 2020 en 4,5 duizend megawatt op zee in 2023. Om deze doelstellingen te realiseren zal het windvermogen sneller moeten groeien dan in het verleden.

Deel dit artikel op:

Jeanet Woldring

Algemeen directeur
Jeanet Woldring
Ik ben Jeanet, vanaf 2000 werkzaam als directeur voor Bencom, het bedrijf achter Gaslicht.com en Energiewereld.nl. In het Noord-Groningse Usquert is het allemaal begonnen met Bellen.com. Mijn passie is een bijdrage te leveren aan de beste vergelijkingssites op het gebied van telecom, internet, energie, hotelbranche en verzekeringen. Onafhankelijkheid, betrouwbaarheid en transparantie is mijn credo.
Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.