Vergelijk het volledige energieaanbod
Energie vergelijken

Winst Nuon gestegen

door Marlies Hazenberg Leestijd: 1 minuut


Nuon, na Essent Nederlands grootste energiebedrijf,  heeft haar jaarcijfers voor 2003 bekend gemaakt. Vorig jaar is de winst van het energiebedrijf t.o.v. 2002 met 55% gestegen naar 236 miljoen euro. Dit is onder andere te danken aan kostenbeheersing, hogere stroom- en gasprijzen en verbeterde marges in de zakelijke markt.

Zo daalden de operationele kosten met maar liefst 8% naar 1,2 miljard euro. De administratieve organisatie alsmede de financiële controle werden verbeterd.  Ook de ICT-uitgaven zijn beperkt.

Nuon liet tijdens het bekendmaken van de jaarcijfers weten dat het zich vorig jaar meer gericht heeft op de kleinzakelijke markt. Deze zou winstgevender zijn dan de grootverbruikersmarkt. Het aantal zakelijke klanten steeg vorig jaar met 4000, maar tegelijkertijd daalde de afzet in het zakelijke segment. Verder is de winststijging mede beïnvloed door diverse transacties met betrekking tot o.a. Reliant (elektriciteits-centrales) en Norit. De grootste winstmaker was echter de afdeling die technische diensten levert aan dochterbedrijf Continuon, dat verantwoordelijk is voor het beheer van de netten.

Voorts zei het bedrijf  ervoor gekozen te hebben om niet op prijs te concurreren.

Deel dit artikel op:
Geactualiseerd: dinsdag 4 mei 2021

Marlies Hazenberg
Marlies Hazenberg Coördinator Customer Care

Ik ben Marlies, van begin 2017 tot november 2022 was ik werkzaam op de servicedesk van Gaslicht.com. Mensen helpen en adviseren bij het overstappen vond ik erg leuk. Wat is er nou fijner dan mensen te helpen met besparen?

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Website van het Jaar Shopping Awards

Vergelijk het volledige energieaanbod

Vergelijk objectief alle energieleveranciers. Bij ons stapt u gemakkelijk in drie stappen over. Overstappen via Gaslicht.com is altijd gratis. Vergelijk en stap over.