Vergelijk het volledige energieaanbod
Energie vergelijken

Winst Shell bijna verdubbeld

door Marlies Hazenberg Leestijd: 1 minuut

Hogere prijzen voor olie en gas en sterk verbeterde raffinagemarges hebben de nettowinst van Koninklijke/Shell Groep in het eerste kwartaal van dit jaar fors omhoog gestuwd tot het astronomische bedrag van 3,91 miljard dollar in een kwartaal, ofwel ca 4 miljard Euro. Dat is een stijging met 96 procent ten opzichte van het zwakke eerste kwartaal van 2002. Het was de hoogste kwartaalwinst ooit.

De recordwinst werd vooral veroorzaakt door de hoge olieprijzen a.g.v. de oorlog in Irak, de stakingen in Venezuela en de onrust in Nigeria. Shell profiteerde verder van de hogere gasprijzen, veroorzaakt door het koude weer in de Verenigde Staten en een langdurige stillegging van kerncentrales in Japan.

Bron: ANP, 2003-05-02

Deel dit artikel op:
Geactualiseerd: dinsdag 4 mei 2021

Marlies Hazenberg
Marlies Hazenberg Coördinator Customer Care

Ik ben Marlies, van begin 2017 tot november 2022 was ik werkzaam op de servicedesk van Gaslicht.com. Mensen helpen en adviseren bij het overstappen vond ik erg leuk. Wat is er nou fijner dan mensen te helpen met besparen?

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Website van het Jaar

Vergelijk het volledige energieaanbod

Vergelijk objectief alle energieleveranciers. Bij ons stapt u gemakkelijk in drie stappen over. Overstappen via Gaslicht.com is altijd gratis. Vergelijk en stap over.