Wij vergelijken. Jij bespaart.
Ben Woldring
Vragen? Wij zijn vandaag bereikbaar tot 22.00 uur
Vergelijk energie en bekijk hoeveel u kunt besparen
Energie vergelijken

Energiecontract

 • Het Contract Einde Register (CER) is sinds 1 augustus 2013 de centrale databank van Nederlandse energiecontracten. De meeste energieleveranciers met een leveringsvergunning  zijn hierbij aangesloten. Per lopend contract wordt hierin onder andere de einddatum, de verlengperiode en de opzegtermijn bijgehouden.

  Bij een overstap kan de nieuwe energieleverancier de gegevens gebruiken om ervoor te zorgen dat het nieuwe energiecontract naadloos aansluit op het oude contract.

  In het CER worden per energiecontract de volgende zaken weergegeven:
  • Bij welke energieleverancier het contract is afgesloten;
  • Wat de einddatum van het contract is;
  • Of het contract is opgezegd.

  Het doel van het Contract Einde Register is dat energieleveranciers gezamenlijk contractgegevens bijhouden, zodat overstappen naar een nieuw energiecontract veel gemakkelijker wordt. Momenteel worden deze gegevens wel bijgehouden, maar zijn deze niet in te zien door de nieuwe energieleverancier. Daarom is het belangrijk dat u zelf de einddatum van het lopende contract opzoekt en aangeeft op het aanmeldingsformulier.

 • Stilzwijgende verlenging is wel toegestaan. Maar alleen als het energiecontract daarbij wordt omgezet in een contract voor onbepaalde tijd. Een contract voor onbepaalde tijd is een contract zonder einddatum. De opzegtermijn is maximaal 30 dagen.

  Let op: Is het energiecontract stilzwijgend verlengd voor onbepaalde tijd, dan mag de energieleverancier geen opzegvergoeding meer vragen bij een overstap naar een nieuwe leverancier.

 • Nee, de nieuwe energieleverancier maakt gebruik van dezelfde meter en aansluiting.

 • Het Contract Einde Register (CER) is sinds 1 augustus 2013 de centrale databank van Nederlandse energiecontracten. Vrijwel alle energieleveranciers met een leveringsvergunning zijn hierbij aangesloten. Per lopend contract wordt hierin o.a. de einddatum, de verlengperiode en de opzegtermijn bijgehouden.

  In het verleden werd alle contractadministratie bijgehouden vanuit het Contract Controle Protocol (CCP), onderdeel van EDSN: Energie Data Services Nederland.

  Momenteel worden deze gegevens wel bijgehouden, maar zijn deze niet in te zien door energieleveranciers. Daarom is het belangrijk dat u zelf de einddatum van uw lopende contract invult op het aanmeldingsformulier. 

Ontdek hoeveel u kunt besparen op uw energierekening

Energie vergelijken is simpel en binnen 3 stappen te regelen

Vergelijk en bespaar tot € 300 op uw energierekening

Vergelijk objectief alle energieleveranciers. Bij ons stapt u gemakkelijk in drie stappen over. Overstappen via Energiewereld.nl is altijd gratis en levert een mooi voordeel op, zeker als u elk jaar opnieuw vergelijkt en overstapt.