Wij vergelijken. Jij bespaart.
Ben Woldring
Vragen? Wij zijn vandaag bereikbaar tot 22.00 uur

Kan de voordeligste aanbieder ineens prijzen verhogen?

Je hoeft er niet bang voor te zijn dat de goedkoopste energie aanbieder zijn prijzen opeens meer laat stijgen dan de traditionele energie aanbieder. Waarom niet? Je ziet en hoort het in dit filmpje!

De Energiekamer gaat controleren

De Energiekamer van de NMa heeft aangekondigd dat ze in 2009 gaat controleren of de energieleveranciers ook daadwerkelijk de kortingen geven die ze vooral op internet via prijsvergelijkers aanbieden. De Energiekamer zal daarbij nauw samenwerken met de Consumentenautoriteit die toezicht houdt op de Wet Oneerlijke Handelspraktijken die per 1 januari 2009 van kracht is geworden.

Op Energiewereld.nl publiceren de energieleveranciers zeer regelmatig exclusieve acties met extra lage energietarieven, aanmeldpremies, cashbacks en/of kortingen. Ze worden door de betreffende energieleveranciers vaak alleen via onze vergelijkingssite aangeboden en zijn doorgaans niet terug te vinden op de website van de energieleverancier zelf. In sommige gevallen is de helpdesk van de betreffende energieleverancier ook niet op de hoogte van deze exclusieve acties, aangezien de acties alleen gelden als je je aanmeldt voor de desbetreffende energieleverancier via Energiewereld.nl.

Energiewereld.nl heeft met de energieleveranciers de afspraak dat je de getoonde tarieven ook daadwerkelijk en gegarandeerd berekend krijgt. Dat geldt ook voor exclusieve actietarieven, aanmeldpremies en kortingen. Hoe deze verrekend worden, kun je terugvinden in de actievoorwaarden.

Betreft het een variabel tarief dat tussentijds kan wijzigen, dan geldt daarbij de afspraak dat de leveringsprijs wordt aangepast met dezelfde wijziging als die vanaf dat moment op Energiewereld.nl wordt gepubliceerd.

Klachtafhandeling

Mocht je aanwijzingen hebben dat je hogere tarieven berekend krijgt dan zoals deze vermeld staan op Energiewereld.nl, dan verzoeken wij je om dat te melden via ons contactformulier. Wij zullen je klacht dan z.s.m in behandeling nemen en zo nodig doorsturen naar de betreffende energieleverancier en eventueel naar de toezichthouder (NMa/Energiekamer).

Voor einde periode energiecontract opnieuw vergelijken

Wanneer je je aanmeldt voor een exclusieve actie met actietarieven, aanmeldpremies of kortingen, moet je er rekening mee houden dat variabele tarieven doorgaans eens per halfjaar worden aangepast en dat de tariefstelling na afloop van de contractperiode vrijwel altijd wordt aangepast. De meeste energieleveranciers met exclusieve acties zetten de tarieven na het eerste jaar terug op hun 'normale' product, dat meestal duurder is dan het speciale aanbod. Uiteraard kun je dan wel opnieuw via Energiewereld.nl vergelijken welke energieleverancier voor jou de beste productaanbieding heeft.

Tijdig bericht dat uw energiecontract afloopt

Wil je op tijd herinnerd worden dat je energiecontract afloopt, zodat je weer een nieuwe keuze kunt maken en geld kunt besparen? Geef dit dan aan op het aanmeldformulier van het product dat je op onze site besteld. Je weet dan zeker dat je alles goed geregeld hebt.

Meer energievideo's