Wij vergelijken. Jij bespaart.
Ben Woldring
Vragen? Stuur ons een Whatsapp-bericht

Zorgt overstappen niet voor rompslomp en aanpassingen?

Overstappen op een andere energieleverancier is heel eenvoudig. Je vult enkele gegevens in en je overstap is geregeld. In een kwartier kun je honderden euro's besparen. Bekijk de video over hoe je kunt overstappen.

Geen rompslomp bij overstappen

Om over te stappen hoef je je  alleen maar als klant aan te melden bij de energieleverancier van je keuze. De nieuwe energieleverancier regelt het opzeggen.

De energiebedrijven regelen de overstap onderling. Dat doen ze via de netbeheerder. Die houdt een aansluitingsregister bij van alle aansluitingen in zijn gebied en neemt daarin ook dit soort wijzigingen op.

Wisseling gebeurt administratief, je gas- en elektriciteitslevering gaat gewoon door. Aan je aansluiting, meter en leidingen hoeft niets te gebeuren. De nieuwe energieleverancier maakt gebruik van dezelfde aansluiting, meter en leidingen. Overstappen op een andere energieleverancier is dus puur administratief.

Opzegtermijn bij overstappen

Wil je overstappen van energieleverancier, dan geldt een wettelijke opzegtermijn van 30 dagen. Indien je een overeenkomst voor bepaalde duur heb afgesloten, dan kun je deze overeenkomst tussentijds opzeggen.

De energieleverancier mag, indien hij een bepaling in het contract en/of de algemene voorwaarden heeft opgenomen, hiervoor een redelijke opzegvergoeding vragen. Voor overeenkomsten van onbepaalde duur geldt die vergoeding niet en hoef je dus alleen rekening te houden met de opzegtermijn van 30 dagen.

Meer energievideo's