Wij vergelijken. Jij bespaart.
Ben Woldring
Vragen? Stuur ons een Whatsapp-bericht

Vergelijken van energie - bespaar tot € 300 per jaar

Energie vergelijken op prijs/kwaliteit

Een uitstekende service is minstens zo belangrijk als een scherpe energieprijs. De manier waarop energieleveranciers met hun klanten omgaan, kan onderling fors verschillen. Op Energiewereld.nl kun je naast de energie vergelijken op prijs, deze ook vergelijken op kwaliteit. Je kunt dus in één oogopslag zien wie de goedkoopste én best gewaardeerde energieleverancier is.

Maandelijks beoordelen wij energieleveranciers op een aantal aspecten, waaronder prijs, facturering, overstapproces, online dienstverlening, klachtenafhandeling en duurzaamheid. De bevindingen zijn afkomstig van recente overstappers via onze energievergelijkingssite. Daarnaast heeft Energiewereld.nl een aantal criteria opgesteld waaraan een leverancier wordt getoetst. Dit alles resulteert in een rapportcijfer, de Prijskwaliteitscore. Zodoende kun je heel eenvoudig energie vergelijken op prijs én kwaliteit.  Dit is waarin Energiewereld.nl zich van andere energievergelijkers onderscheidt.

Waarom de prijzen van energie vergelijken?

Een argument dat vaak gegeven wordt is: 'Waarom zou ik energieprijzen vergelijken, de gas- en stroomtarieven zijn toch bij alle energieleveranciers hetzelfde?' Dit is echter niet waar. Sinds de energiemarkt in 2004 geliberaliseerd is, bepalen de energieleveranciers zelf de prijs die ze voor stroom en gas vragen. Het energie vergelijken loont dus wel degelijk!

Besparen door direct over te stappen

In 2014 is een recordaantal huishoudens overgestapt van energieleverancier. Van alle consumenten is bijna de helft inmiddels een keer overgestapt naar een andere aanbieder. Zij hebben zich gerealiseerd dat energie vergelijken loont en er op die manier veel geld bespaard kan worden. Veel consumenten kunnen zelfs tot zo'n 4 maal meer besparen dan dat zij zelf denken.

Het bedrag dat met het overstappen bespaard kan worden, is voor veel consumenten nog onbekend. Ze denken dat het voordeel dat ze met een overstap kunnen behalen slechts 82 euro is. In werkelijkheid kun je door over te stappen een bedrag tot 420 euro per jaar besparen, zo blijkt uit onderzoek van de Autoriteit Consument & Markt (ACM) over de ontwikkelingen op de energiemarkt. Overstappen dus!

Vergelijken met duidelijke informatie

Volgens de Autoriteit Consument & Markt kan het percentage overstappers nog veel groter worden wanneer de informatie van de energieleveranciers nog duidelijker wordt. Op Energiewereld.nl hebben wij deze informatie zo transparant mogelijk gemaakt: het energieprijzen vergelijken is daardoor een fluitje van een cent!

Hoe kan ik honderden euro's besparen?

Energie vergelijken op Energiewereld.nl is kinderlijk eenvoudig. Binnen een paar stappen kun je honderden euro's besparen. In de Energievergelijker vul je gegevens als je postcode en je jaarlijkse energieverbruik: gas, elektriciteit (eventueel met normaal- en daltarief). Na de berekening krijg je een overzicht van de energieleveranciers en het tarief dat zij op basis van de door jou opgegeven gegevens berekenen.

Profiteren van acties

In onze TOP 5 op de homepage vind je de goedkoopste energiecontracten van Nederland. Deze zijn berekend op het verbruik van een gemiddeld huishouden. Je profiteert bij deze pakketten van scherpe actietarieven en hoge welkomstpremies die je alleen krijgt als je via Energiewereld.nl overstapt. Nog een reden om energie te vergelijken!

Energie vergelijken op tariefsoort

Energieprijzen wisselen voortdurend. Om deze reden kan het verstandig zijn om de prijzen te vergelijken op tariefsoort. De keuze voor vaste of variabele leveringstarieven is persoonlijk.

Een contract met variabele tarieven is gebaseerd op het verleden. De gemiddelde prijs van olie in de afgelopen zes maanden bepaalt wat je de komende periode voor energie betaalt. Je energietarieven kunnen ieder half jaar opnieuw worden aangepast. De vaste leveringstarieven zijn vaak wat hoger. Zo wordt het risico van toekomstige prijsstijgingen afgedekt. Dit is te vergelijken met sommige hypotheekvormen, waarbij je de rente vastzet.

Wil je zeker weten wat je het komende jaar gaat betalen, dan is een contract met vaste leveringstarieven de beste keuze. Speel je liever in op mogelijke prijsdalingen, dan is een contract met variabele energietarieven de beste keuze.

Energie vergelijken op duurzaamheid

Op Energiewereld.nl kun je ook vergelijken op duurzaamheid. Zo kun je verschillende soorten vergelijken: groene of duurzame energie en grijze energie. Je kunt kiezen voor de groenste energieleverancier of een leverancier die helemaal geen groene energie biedt. Je mag natuurlijk zelf bepalen waar je voor kiest.

Energie vergelijken met zonnepanelen

Heb je zonnepanelen of overweeg je deze aan te schaffen? Ook dan loont het om energiecontracten te vergelijken via Energiewereld.nl. Op onze vergelijkingssite wordt rekening gehouden met de wijze van salderen. Ook worden terugleververgoedingen meegenomen in de berekening. Daar zit veel verschil tussen bij de energieleveranciers. Het loont daarom de moeite om via de energievergelijker te vergelijken wie de beste tarieven biedt!

Geactualiseerd: 31-12-2020

Energievergelijker

Wij vragen uw adresgegevens om de kosten nauwkeurig te berekenen.

Voor statistische doeleinden bewaren we alleen uw postcode, maar zonder huisnummer zodat uw privacy gewaarborgd blijft.

Wij delen uw adresgegevens niet met derden.
Acties gelden soms alleen voor nieuwe klanten. Door je huidige leverancier in te vullen kunnen we het aanbod op jouw situatie aanpassen.
Stroomafname op jaarbasis
kWh
kWh
Normaaltarief
Stroomafname op jaarbasis
doordeweeks overdag
kWh
Daltarief
Stroomafname op jaarbasis
's avonds, 's nachts en in het weekend
Teruglevering op jaarbasis
kWh
kWh
Normaaltarief
Teruglevering op jaarbasis
doordeweeks overdag
kWh
Daltarief
Teruglevering op jaarbasis
's avonds, 's nachts en in het weekend
Gasverbruik op jaarbasis
m3
Heeft u wel een gasaansluiting, maar gebruikt u geen gas? Vul dan 1 m3 in

Stroomaansluiting

Mogelijk heeft u een andere stroomaansluiting dan de meeste woningen.
Dat is vaak het geval als u een hoog stroomverbruik heeft door bijvoorbeeld de aanwezigheid van een warmtepomp, laadpaal, zwembad of een zeer groot aantal zonnepanelen.

De meeste woningen hebben een standaard aansluiting: t/m 1x 35 A of 3x 25 A.
Aantal personen
Eenpersoonshuishouden
Tweepersoonshuishouden
Klein gezin
3 personen (inclusief kinderen)
Gemiddeld gezin
4 personen (inclusief kinderen)
Groot gezin
5 personen (inclusief kinderen)
Aantal zonnepanelen
0 zonnepanelen

Je kunt zelf uitrekenen welke energieleverancier voor jou de goedkoopste is. Voer je eigen verbruiksgegevens in en de totale jaarkosten worden berekend op basis van je verbruik in de opgegeven regio. Vergeet niet na te gaan of je een dubbele meter voor nachtstroom hebt. Het resultaat krijg je gelijk na de berekening te zien.

Energiewereld.nl helpt je graag

Via de energievergelijker kun je energie vergelijken op o.a. prijs, de herkomst van de energie, de facturering en klantenservice van de energieleverancier en hoe deze leverancier omgaat met klachten van klanten.

Profiteer van de beste deal

Op Energiewereld.nl vindt je de goedkoopste energiecontracten van Nederland. Naast de exclusieve kortingen op jouw totale jaarkosten, wordt er bijvoobeeld een welkomstpremie uitgekeerd die kan oplopen tot enkele honderden euro's. Nog een reden voor energievergelijken en overstappen!

Niet goed? 14 dagen bedenktijd!

Je hebt gekozen voor een nieuw energiecontract, maar twijfelt toch nog of dit de beste keuze is geweest? Je hebt 14 dagen bedenktijd om het energiecontract kosteloos te annuleren. Dit is de wettelijke bedenktijd. Na deze 14 dagen is het ook mogelijk om van uw aankoop af te zien, maar je betaalt dan een opzegvergoeding. De hoogte van deze opzegvergoeding is afhankelijk van de resterende doorlooptijd van jouw contract, met een maximum van € 250 per product.

Onafhankelijk energie vergelijken

Volgende de Autoriteit Consument & Markt (ACM) kan het percentage overstappers nog veel groter worden wanneer de informatie van de energiebedrijven duidelijker wordt. Op Energiewereld.nl hebben wij deze informatie zo inzichtelijk en transparant mogelijk gemaakt: het energieprijzen vergelijken is daardoor een fluitje van een cent!