Wij vergelijken. Jij bespaart.
Ben Woldring
Vragen? Stuur ons een Whatsapp-bericht

Terug naar het nieuwsoverzicht

1 op 5 huishoudens zorgen over energienota

door Jeanet Woldring

In één op de vijf huishoudens in Nederland bestaan zorgen over de vraag of zij hun energierekening kunnen betalen. Dat zou niet hoeven zegt Milieu Centraal. De onafhankelijke milieuorganisatie heeft berekend dat eenvoudige bespaartips een paar honderd euro per jaar schelen.

In het kader van de Week van de Energierekening worden tips gegeven om in huis energie te besparen. Een gemiddeld huishouden bespaart bijvoorbeeld al 80 euro door standaard de verwarming een graadje lager te zetten en 60 euro door alle gloeilampen in huis te vervangen door spaarlampen. 

Eén derde van de ondervraagden heeft het gevoel geen invloed te hebben op de hoogte van de energiekosten. Omdat de variabele kosten veruit het grootste deel uit van een gemiddelde energierekening uitmaken, kunt u die kosten wel degelijk verminderen door energie te besparen. 


*Prijspeil 2013/2014 op basis van 3500 kWh stroom en 1600 m3 gas. Het vaste deel is vastrecht minus heffingskorting. 

Volgens cijfers van Milieu Centraal betaalt een huishouden bij gemiddeld gebruik van 1600 m³ gas 1040 euro, terwijl 3500 kWh stroom 780 euro kost. In deze verbruikskosten zijn btw en energiebelasting meegenomen.

Uiteraard blijft het ook belangrijk om na te gaan of u wel de voordeligste tarieven betaalt bij uw huidige leverancier. Dit kunt u eenvoudig nagaan door de Energievergelijker in te vullen. Momenteel kan een huishouden 300 euro besparen door over te stappen naar een andere leverancier.

Deel dit artikel op:

Jeanet Woldring

Algemeen directeur
Jeanet Woldring
Ik ben Jeanet, vanaf 2000 werkzaam als directeur voor Bencom, het bedrijf achter Gaslicht.com en Energiewereld.nl. In het Noord-Groningse Usquert is het allemaal begonnen met Bellen.com. Mijn passie is een bijdrage te leveren aan de beste vergelijkingssites op het gebied van telecom, internet, energie, hotelbranche en verzekeringen. Onafhankelijkheid, betrouwbaarheid en transparantie is mijn credo.
Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.