Wij vergelijken. Jij bespaart.
Ben Woldring
Vragen? Wij zijn vandaag bereikbaar tot 22.00 uur

Terug naar het nieuwsoverzicht

AD: Run op goedkope energie

door Jeanet Woldring 1 reactie

Huishoudens stappen massaal over op goedkopere leveranciers van gas en elektriciteit. De snel stijgende energieprijzen drukken consumenten met de neus op de feiten. Vergelijkingssites op internet worden massaal bezocht.

Dat schrijft het Algemeen Dagblad vandaag. De sites Gaslicht.com en Energiewereld.nl, die consumenten begeleiden bij de overgang naar een andere leverancier, signaleerden de afgelopen drie maanden een toename van het aantal overstappers met 46 procent. De Consumentenbond bevestigt de groeiende aandacht voor zijn energievergelijker.

De toezichthoudende instantie NMa zegt dat vorig jaar bijna 10 procent van de huishoudens koos voor een andere energieleverancier. Ben Woldring van vergelijkingssite Gaslicht.com schat dat het dit jaar zal gaan om honderdduizenden huishoudens. Hij zegt in het AD: 'Mensen horen van vrienden dat het zonder problemen verloopt en veel geld oplevert. Het is geen tientjeswerk meer.'

Deel dit artikel op:

Jeanet Woldring

Algemeen directeur
Jeanet Woldring
Ik ben Jeanet, vanaf 2000 werkzaam als directeur voor Bencom, het bedrijf achter Gaslicht.com en Energiewereld.nl. In het Noord-Groningse Usquert is het allemaal begonnen met Bellen.com. Mijn passie is een bijdrage te leveren aan de beste vergelijkingssites op het gebied van telecom, internet, energie, hotelbranche en verzekeringen. Onafhankelijkheid, betrouwbaarheid en transparantie is mijn credo.

Reacties (1)

Geplaatst door: Aad ()

Toch begrijp ik dit niet helemaal. Snel stijgende energieprijzen? In februari 2012 kostte een vat olie 109 dollar. Sindsdien is de olieprijs alleen maar gedaald. Op 30 juni stond die op 78 a 79 dollar per vat. Vanaf 30 juni tot nu is de olieprijs weer gestegen tot 90 dollar per vat. Maar dat is toch altijd nog 19 dollar goedkoper dan in februari.

Olie- en gasprijzen zijn toch aan elkaar gekoppeld?

Opmerking van de redactie op 31-07-2012
De gasprijs is niet meer direct aan de olieprijs gekoppeld. Sinds de liberalisering van de energiemarkt is de gasprijs afhankelijk van vraag en aanbod. Hierdoor is de prijs dus afhankelijk geworden van de handelsmarkt.
Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.