Wij vergelijken. Jij bespaart.
Ben Woldring
Vragen? Wij zijn vandaag bereikbaar tot 17.00 uur

Terug naar het nieuwsoverzicht

Binnenkort een stroomnota mogelijk

Nieuwkomers op de energiemarkt kunnen binnenkort  veel goedkoper  één stroomnota sturen voor zowel levering als transport. Wil een nieuwe leverancier op dit moment zijn klanten  één factuur sturen, dan staat hij ten opzichte van gevestigde bedrijven op een achterstand.

Uit onderzoek van de Nederlandse Mededingingsautoriteit (NMa)   is gebleken dat nieuwe energieleveranciers veel duurder uit zijn dan bestaande energiebedrijven.  Zo moeten nieuwkomers als Oxxio voorschotbetalingen afdragen aan beheerders van energienetten voor het geval de nieuwkomer failliet gaat. Dit zorgt voor een concurrentienadeel  ten opzichte van bestaande energieleveranciers.

Binnenkort mogen netbeheerders niet langer bankgaranties vragen van energieleveranciers. In ruil daarvoor mogen de kosten van de misgelopen inkomsten doorberekend worden in de nettarieven.  Het schrappen van de bankgaranties zorgt voor meer concurrentie en kostenverlagingen volgens toezichthouder DTe.

Nieuwkomer Oxxio reageert enthousiast op het voorstel. Volgens directeur Erik de Heus verhoogt het de kwaliteit en de snelheid van hun dienstverlening. Het oude systeem met gescheiden rekeningen voor levering en transport was niet erg klantvriendelijk. Het nieuwe zogeheten leveranciersmodel zal de administratie bij verhuizingen en andere wijzigingen een stuk overzichtelijker maken naar zijn mening.

Meer informatie: NMa stimuleert gelijk speelveld op energiemarkt

Deel dit artikel op:

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.