Wij vergelijken. Jij bespaart.
Ben Woldring
Vragen? Wij zijn vandaag bereikbaar tot 22.00 uur

Terug naar het nieuwsoverzicht

Brinkhorst: prijsverschil stroom in Europa verkleinen

Minister Brinkhorst van Economische Zaken wil de grootverbruikers van elektriciteit tegemoet komen. De Nederlandse industrie betaalt meer voor de stroom dan de concurrentie in Duitsland. De D66-bewindsman heeft woensdag in een gesprek met de werkgeversorganisatie VNO-NCW toegezegd dat hij gaat proberen het prijsverschil kleiner te maken.

Het verschil in prijs bedraagt circa 4 tot 5 euro per megawattuur. In Duitsland wordt 34 euro betaald, in ons land 38 à 39 euro. Brinkhorst hoopt dat verschil kleiner te maken door met Duitsland en België harde afspraken te maken over de zogeheten interconnectiecapaciteit. Daardoor kunnen import en export van stroom met de buurlanden toenemen.

De minister wil bovendien bezien of, vooruitlopend op een verdere liberalisering van de Europese markt, een tijdelijke regeling speciaal voor grootverbruikers soelaas kan bieden. De Nederlandse grootverbuikers zouden dan voorrang moeten krijgen bij het kopen van stroom uit het buitenland, waardoor ze minder hoeven te betalen dan ze nu doen op veilingen.

Deel dit artikel op:

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.