Wij vergelijken. Jij bespaart.
Ben Woldring
Vragen? Wij zijn vandaag bereikbaar tot 22.00 uur

Terug naar het nieuwsoverzicht

Delta Netwerkbedrijf heet nu Enduris

door Jeanet Woldring

Delta Netwerkbedrijf heeft de naam veranderd in 'Enduris'. Daarmee voldoet het bedrijf aan de eis van de Autoriteit Consument en Markt (ACM). De naam van een netbeheerder mag namelijk niet lijken op die van een productieleveringsbedrijf. Tot nu toe heette het onderdeel Delta Netwerkbedrijf. Dat lijkt teveel op Delta, de Zeeuwse energieleverancier.

Delta moet de twee bedrijven splitsen van minister Henk Kamp. Een meerderheid in de Eerste Kamer verzocht hem vlak voor de kerstvakantie daarmee te wachten totdat andere landen dit ook doen, maar Kamp hield vooralsnog voet bij stuk. Delta hoopt met Eneco, dat ook gedwongen moet splitsen, dat er snel een uitweg wordt gevonden uit de impasse. Het Zeeuwse bedrijf wil niet splitsen, omdat dat honderden banen zou kosten.

Enduris staat voor 'energie, duurzaamheid en infrastructuur'. "Als netbeheerder blijven we ons richten op onze maatschappelijke taak en verantwoordelijkheid: de veilige en betrouwbare distributie van gas en elektriciteit", zegt directeur Erik Duim. Daarmee speelt hij in op de gedachten achter de gedwongen splitsing.

Enduris is een dochteronderneming van Zeeuwse Netwerkholding NV, een 100 procent-dochteronderneming van Delta NV. Voor consumenten verandert er niets, aldus een woordvoerder.

Energie vergelijken in jouw provincie?

Deel dit artikel op:

Jeanet Woldring

Algemeen directeur
Jeanet Woldring
Ik ben Jeanet, vanaf 2000 werkzaam als directeur voor Bencom, het bedrijf achter Gaslicht.com en Energiewereld.nl. In het Noord-Groningse Usquert is het allemaal begonnen met Bellen.com. Mijn passie is een bijdrage te leveren aan de beste vergelijkingssites op het gebied van telecom, internet, energie, hotelbranche en verzekeringen. Onafhankelijkheid, betrouwbaarheid en transparantie is mijn credo.
Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.