Wij vergelijken. Jij bespaart.
Ben Woldring
Vragen? Stuur ons een Whatsapp-bericht

Terug naar het nieuwsoverzicht

Directie Toezicht Energie wordt Energiekamer

De Nederlandse Mededingingsautoriteit (NMa) heeft besloten om per 1 juni 2008 de naam Directie Toezicht Energie (DTe) te veranderen in Energiekamer.

Directeur Energiekamer, Peter Plug is enthousiast over de naamsverandering: “Zo trekken we één lijn over de benaming van het sectorspecifieke toezicht, kijk maar naar de Vervoerkamer, ook onderdeel van de NMa. Tevens wordt het direct duidelijk voor de consument dat we ons op energie richten. Bovendien  communiceer je met Energiekamer meteen dat je onderdeel bent van een groter geheel, namelijk de NMa. Aan de bevoegdheden en verantwoordelijkheden verandert uiteraard niets.”

De Energiekamer houdt toezicht op de Elektriciteitswet 1998 en de Gaswet. De Energiekamer heeft tot taak om vanuit haar toezichthoudende rol de energiemarkten zo effectief mogelijk te laten werken. Binnen de energiesector betekent dit onder meer dat de toegang tot de transportnetten moet worden gewaarborgd, dat er voldoende transparantie bestaat en dat de consumentenbelangen worden geborgd. 
 
Bovendien besteedt de Energiekamer veel aandacht aan het verstrekken van praktische informatie over de rechten en plichten van de energieconsument via ConsuWijzer. ConsuWijzer is een samenwerkingsverband tussen de NMa, Consumentenautoriteit en OPTA.

Deel dit artikel op:

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.