Wij vergelijken. Jij bespaart.
Ben Woldring
Vragen? Wij zijn vandaag bereikbaar tot 22.00 uur

Terug naar het nieuwsoverzicht

E.ON EnergieAssistent geeft proactief advies

door Jeanet Woldring

Afgelopen week maakte energieleverancier E.ON bekend zich volledig te willen gaan toeleggen op duurzame alternatieven. Dit nieuwe beleid ligt geheel in lijn met de nieuwe dienst die E.ON vanaf 10 december aanbiedt: de E.ON EnergieAssistent. Real time inzicht in persoonlijk energieverbruik is al langer mogelijk, maar Europa’s grootste energieleverancier zegt met de introductie van deze slimme thermostaat nóg een stap verder te gaan.

Stap verder dan Anna en Toon

Naar eigen zeggen gaat deze slimme thermostaat nog een stapje verder dan voorgaande edities zoals Anna en Toon, in het samen met de consument besparen op energie, binnenshuis. Met de E.ON EnergieAssistent is het verbruik per ruimte te monitoren en door middel van de ‘slimme stekker’ is er inzicht te krijgen per huishoudelijk apparaat dat men in huis heeft. Ook wordt de koppeling gemaakt met de slimme meter indien men deze in huis heeft. Daarbij hoeft men geen energiecontract te hebben bij E.ON om de EnergieAssistent te kunnen gebruiken en zitten de updates van de app in het servicepakket.

Proactief advies

Uit het grote jaarlijkse Energiebespaaronderzoek van E.ON blijkt dat vrijwel iedereen in Nederland van zichzelf vindt dat hij in zekere mate energiebewust leeft. Toch wordt er in elk huishouden iedere dag ongemerkt veel energie verspild. Inzicht in verbruik en het voorkomen van onverwachte verrassingen op de energierekening is daarom essentieel voor vele Nederlanders, aldus de energieleverancier. 

E.ON’s EnergieAssistent signaleert wanneer er iets loos lijkt te zijn met een van de huishoudelijke apparaten en stuurt dan een persoonlijk bericht naar je smartphone. Via de app of de computer kun je vervolgens (op afstand) desgewenst maatregelen nemen en direct resultaat zien van acties.

Slimme aansluiting

De E.ON EnergieAssistent gebruikt een zogeheten ‘basisstation’ of gateway, een ‘slimme stekker’ en een ‘slimme thermostaat’. Alle producten binnenshuis zijn aan te sluiten en direct -of via WiFi- te verbinden op de router. Via de app op je smartphone of tablet kun je eenvoudig inzicht te krijgen in je totale energieverbruik, maar is het ook mogelijk het verbruik per apparaat te controleren.

Gratis bij 3-jarig energiecontract

De E.ON EnergieAssistent wordt gratis aangeboden bij een 3-jarig energiecontract voor gas en stroom. De slimme thermostaat is ook los bestellen, de looptijd is dan automatisch 1 jaar. U betaalt dan gedurende 1 jaar € 14,50 aan abonnementskosten extra. In beide gevallen wordt het contract na de contractsperiode omgezet in onbepaalde tijd en is per maand opzegbaar.

Deel dit artikel op:

Jeanet Woldring

Algemeen directeur
Jeanet Woldring
Ik ben Jeanet, vanaf 2000 werkzaam als directeur voor Bencom, het bedrijf achter Gaslicht.com en Energiewereld.nl. In het Noord-Groningse Usquert is het allemaal begonnen met Bellen.com. Mijn passie is een bijdrage te leveren aan de beste vergelijkingssites op het gebied van telecom, internet, energie, hotelbranche en verzekeringen. Onafhankelijkheid, betrouwbaarheid en transparantie is mijn credo.
Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.