Wij vergelijken. Jij bespaart.
Ben Woldring
Vragen? Stuur ons een Whatsapp-bericht
Vergelijk energie en bekijk hoeveel u kunt besparen
Energie vergelijken

Energiebelasting gas fors omhoog in 2016

door Jeanet Woldring 4 reacties

De energiebelasting voor gas gaat volgend jaar fors omhoog. Voor gas betalen we dit jaar nog 23,12 cent per kuub, vanaf 1 januari wordt dat maar liefst 30,45 cent. Deze stijging is exorbitant hoog in vergelijking tot voorgaande jaren. Het betekent dat de gemiddelde gasrekening volgend jaar met 132 euro omhoog gaat.

Energiebelasting gas stijgt ruim 7 cent

Nu de Eerste Kamer heeft ingestemd met het Belastingplan 2016  zullen per 1 januari andere energiebelastingtarieven gelden. Voor stroom betalen we niet langer 14,47 cent per kilowattuur, maar 12,18 cent. Voor gas betalen we dit jaar nog 23,12 cent per kuub, vanaf 1 januari wordt dat maar liefst 30,45 cent. Die laatste stijging is exorbitant hoog in vergelijking tot voorgaande jaren. Het betekent dat de gemiddelde gasrekening met 132 euro omhoog gaat.

Wijziging

Er bestond nogal wat verwarring over de belastingplannen. Energieleveranciers hielden in de tussentijd allemaal andere energiebelastingtarieven aan voor 2016. Zonder ruchtbaarheid zijn de oorspronkelijke plannen aangepast. De wijziging is echter enorm. In het Belastingplan dat op Prinsjesdag werd gepresenteerd werd nog gesproken over een stijging in de energiebelasting voor stroom van 0,5%, dat is een daling van 15,8% geworden. De energiebelasting voor gas zou met 4,9% stijgen, maar dat is 31,7% geworden, zo blijkt uit het definitieve Belastingplan.

Deel dit artikel op:
Gepubliceerd: woensdag 23 december 2015

Jeanet Woldring
Jeanet Woldring Algemeen directeur
Ik ben Jeanet, vanaf 2000 werkzaam als directeur voor Bencom, het bedrijf achter Gaslicht.com en Energiewereld.nl. In het Noord-Groningse Usquert is het allemaal begonnen met Bellen.com. Mijn passie is een bijdrage te leveren aan de beste vergelijkingssites op het gebied van telecom, internet, energie, hotelbranche en verzekeringen. Onafhankelijkheid, betrouwbaarheid en transparantie is mijn credo.

Reacties (4)

Geplaatst door: Marcel ()

Deze regering steelt bij het leven en doet een lastenverlichting meteen ongedaan maken door zulke maatregelen.
De uitkeringsgerechtigden zijn al helemaal de klos omdat zij geen arbeidskorting ontvangen en hierdoor nog verder achteruit gaan met deze energiebelasting,dit wordt de melkkoe van onze bestuurders,omdat de mensen nu eenmaal niet zonder warmtebronnen kunnen een behaaglijk leven voeren: ronduit is dit stelen!!!!

Geplaatst door: Herman ()

Weer kunnen we weer betalen Groninger gas baten te laag.
In buitenland gaat niet omhoog, dus weer we.
Ook zonepaneel buitenland zie je niets er van.
Is dit geld uit u zak hallen,ja dus.

Geplaatst door: Koos ()

Wat is dit toch een klote land met een kabinet waar je gewoon niks aan heb nog ff kunnen we ons ook onder de 200.000 vluchtelingen begeven

Geplaatst door: Kees ()

En zo wordt , zoals te verwachten was, de zogenaamde 5 miljard lastenverlichting weer terug gehaald.

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en bespaar tot € 300 op uw energierekening

Vergelijk objectief alle energieleveranciers. Bij ons stapt u gemakkelijk in drie stappen over. Overstappen via Energiewereld.nl is altijd gratis en levert een mooi voordeel op, zeker als u elk jaar opnieuw vergelijkt en overstapt.