Wij vergelijken. Jij bespaart.
Ben Woldring
Vragen? Wij zijn vandaag bereikbaar tot 22.00 uur

Terug naar het nieuwsoverzicht

Energieleverancier DELTA: laagste leveringsprijzen in 12 jaar

door Jeanet Woldring

delta.gifDelta verlaagt per 1 juli 2016 de leveringsprijzen voor elektriciteit en gas. Volgens de Zeeuwse energieleverancier zijn klanten met variabele prijzen hierdoor per jaar 145 euro* goedkoper uit ten opzichte van 1 januari 2016. 

Daling energieprijzen groothandelsmarkt

Delta maakt traditiegetrouw als eerste energieleverancier zijn nieuwe leveringsprijzen bekend. Door de daling van de energieprijzen op de groothandelsmarkt én door het strategisch inkopen zegt Delta zijn klanten de laagste prijzen in 12 jaar te kunnen aanbieden.

Gas grootste kostenpost

Groot is vooral de daling van de gasprijzen. Alleen die al levert klanten met variabele leveringsprijzen 134 euro op jaarbasis op. De kosten voor gas vormen doorgaans de grootste kostenpost op de energierekening van een huishouden.

Historisch laag

De energieprijzen bevonden zich op de momenten waarop het bedrijf de energie voor komende periode heeft ingekocht op historisch laag niveau. Daardoor is het nu extra interessant om de leveringsprijzen voor elektriciteit en gas voor één of drie jaar vast te zetten, aldus Delta.

Vaste prijs nóg lager

De prijzen bij een één- of driejarige overeenkomst met vaste leveringsprijzen zijn bovendien nóg lager dan de variabele leveringsprijzen, stelt Delta vast. In het geval van een driejarige overeenkomst met vaste leveringsprijzen zou het voordeel per jaar oplopen tot 60 euro ten opzichte van een overeenkomst met variabele leveringsprijzen.

Besparing tot 486 euro per jaar

Dat de vaste tarieven van één- of driejarige contracten nóg lager zijn dan de variabele leveringsprijzen geldt overigens niet alleen voor Delta. Kijken we naar de 'Top 5 goedkoopste energieleveranciers' op Energiewereld, dan zien we dat het voordeel momenteel oploopt tot 486 euro per jaar ten opzichte van het gemiddelde dat je met een variabel contract betaalt bij Nuon, Essent of Eneco. Overstappen loont dus, daarvoor hoef je niet te wachten tot 1 juli.

Uitsluitend groene stroom

Delta levert al zijn klanten vanaf 1 januari 2016 uitsluitend groene stroom.

*Bij een gemiddeld jaarverbruik van 3500 kWh elektriciteit en 1800 m3 gas.

Deel dit artikel op:

Jeanet Woldring

Algemeen directeur
Jeanet Woldring
Ik ben Jeanet, vanaf 2000 werkzaam als directeur voor Bencom, het bedrijf achter Gaslicht.com en Energiewereld.nl. In het Noord-Groningse Usquert is het allemaal begonnen met Bellen.com. Mijn passie is een bijdrage te leveren aan de beste vergelijkingssites op het gebied van telecom, internet, energie, hotelbranche en verzekeringen. Onafhankelijkheid, betrouwbaarheid en transparantie is mijn credo.
Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.