Wij vergelijken. Jij bespaart.
Ben Woldring
Vragen? Wij zijn vandaag bereikbaar tot 22.00 uur

Terug naar het nieuwsoverzicht

Energienota verlagen ondanks winterse kou

door Jeanet Woldring

Consumenten zullen bij de eindafrekening van de energienota dieper in de buidel moeten tasten door de huidige winterse omstandigheden. Dat schrijft een landelijk dagblad vandaag. Toch kunt u er heel eenvoudig voor zorgen dat u juist minder hoeft te betalen voor gas!

Als uw gasverbruik 10% hoger is, betekent dat een verhoging van uw energierekening met ongeveer 95 euro voor een gemiddeld gasverbruik. De thermostaat één graad hoger zetten betekent volgens Milieu Centraal maar liefst 7% extra gasverbruik. GasTerra maakte bekend in december 12% meer gas te hebben verkocht dan een jaar eerder. Met een forse stijging van uw energierekening mag u dus wel rekening houden, tenzij u onderstaande tips opvolgt.

  • Verwarming graadje lager
  • Stook niet in ruimtes waar u niet bent
  • Minder groot verschil dag- en nachttemperatuur thermostaat
  • Isolatie aanbrengen; maak gebruik van subsidie isolatieglas en de belangrijkste:

Overstappen op goedkopere energieleverancier
Nu goed moment om te vergelijken en over te stappen. Tweederde van uw energienota is voor uw gasverbruik, dus hoe eerder u overstapt op lagere tarieven, hoe beter. 

De belastingtarieven voor gas zijn per 1 januari omhoog gegaan met 3,1%. De grootste drie energiebedrijven zitten nu gemiddeld op 1758 euro op jaarbasis, terwijl de goedkoopste aanbieders, waaronder dochterbedrijven van deze grote drie, daar 360 tot 395 euro onder zitten!

Ook volgens de NMa kunnen consumenten honderden euro's per jaar besparen door hun energieleverancier in te wisselen voor een ander! U hoeft echt niet bang te zijn dat een overstap leidt tot gedoe, administratieve problemen, of afsluiting van gas en elektriciteit.

Deel dit artikel op:

Jeanet Woldring

Algemeen directeur
Jeanet Woldring
Ik ben Jeanet, vanaf 2000 werkzaam als directeur voor Bencom, het bedrijf achter Gaslicht.com en Energiewereld.nl. In het Noord-Groningse Usquert is het allemaal begonnen met Bellen.com. Mijn passie is een bijdrage te leveren aan de beste vergelijkingssites op het gebied van telecom, internet, energie, hotelbranche en verzekeringen. Onafhankelijkheid, betrouwbaarheid en transparantie is mijn credo.
Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.