Wij vergelijken. Jij bespaart.
Ben Woldring
Vragen? Stuur ons een Whatsapp-bericht

Terug naar het nieuwsoverzicht

Energieprijzen dalen

door Jeanet Woldring

energierekening-bg.jpgZowel elektriciteit als gas is goedkoper geworden in 2015. Een gemiddeld huishouden in Nederland betaalt op 1 januari 2016 ongeveer 70 minder voor de energierekening dan een jaar eerder. Dat blijkt uit de Energiemonitor van de Autoriteit Consument & Markt over 2015.

Niettemin beoordelen de meeste consumenten de energieprijs als hoog. De verschillen in energiekosten kunnen voor een gemiddeld huishouden flink uiteenlopen. 

Volgens de toezichthouder kan het verschil tussen het goedkoopste en duurste energiecontract (elektriciteit en gas) oplopen tot € 374. Dat geldt alleen als consumenten gebruikmaken van het meest voordelige aanbod op een prijsvergelijker. En met name voor consumenten die nog nooit zijn overgestapt en een relatief duur contract hebben bij hun energieleverancier.  

Momenteel is het verschil nog 100 euro groter. Wie nog nooit overgestapt is, bespaart momenteel gemiddeld 471 euro op jaarbasis.

Deel dit artikel op:

Jeanet Woldring

Algemeen directeur
Jeanet Woldring
Ik ben Jeanet, vanaf 2000 werkzaam als directeur voor Bencom, het bedrijf achter Gaslicht.com en Energiewereld.nl. In het Noord-Groningse Usquert is het allemaal begonnen met Bellen.com. Mijn passie is een bijdrage te leveren aan de beste vergelijkingssites op het gebied van telecom, internet, energie, hotelbranche en verzekeringen. Onafhankelijkheid, betrouwbaarheid en transparantie is mijn credo.
Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.