Wij vergelijken. Jij bespaart.
Ben Woldring
Vragen? Stuur ons een Whatsapp-bericht

Terug naar het nieuwsoverzicht

Energierekening daalt mogelijk niet

door Jeanet Woldring

Klanten van Essent, Nuon en Eneco met een variabel tarief gaan vanaf 1 juli een paar tientjes minder betalen voor gas en stroom. Hun jaarkosten bedragen bij gelijkblijvend gebruik gemiddeld 2080 euro. Toch bestaat de mogelijkheid dat hun energienota niet lager uitpakt. Hoe dat komt?

Bijna 2100 euro

Huishoudens die nog nooit zijn overgestapt, betalen voor hun energie van Essent, Nuon of Eneco gemiddeld 2080 euro op jaarbasis. Tot 1 juli was dat 2105 euro bij een jaarverbruik van 3500 kilowatt stroom en 1800 kubieke meter gas.

Extreem koud voorjaar

Ondanks de dalende energietarieven per 1 juli kan het zijn dat de energierekening niet lager uitpakt. Dat komt door het extreem koude voorjaar, waardoor huishoudens mogelijk meer energie verbruikt hebben dan normaal. Volgens het KNMI was de gemiddelde temperatuur in Nederland dit voorjaar namelijk zelfs het laagst sinds 1984.

Voorschot controleren

Essent roept klanten daarom op om te controleren of het maandelijkse voorschot dat ze voor gas en stroom betalen nog wel aansluit bij hun energieverbruik. En het zo nodig naar wens aanpassen. Want ondanks de dalende energietarieven, is ook het energieverbruik van invloed op het voorschot. De energieleverancier hoopt op deze wijze klanten te helpen om verrassingen op hun jaarafrekening te voorkomen.

Deel dit artikel op:

Jeanet Woldring

Algemeen directeur
Jeanet Woldring
Ik ben Jeanet, vanaf 2000 werkzaam als directeur voor Bencom, het bedrijf achter Gaslicht.com en Energiewereld.nl. In het Noord-Groningse Usquert is het allemaal begonnen met Bellen.com. Mijn passie is een bijdrage te leveren aan de beste vergelijkingssites op het gebied van telecom, internet, energie, hotelbranche en verzekeringen. Onafhankelijkheid, betrouwbaarheid en transparantie is mijn credo.
Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.