Wij vergelijken. Jij bespaart.
Ben Woldring
Vragen? Stuur ons een Whatsapp-bericht

Terug naar het nieuwsoverzicht

Energierekening Delta gemiddeld 10 euro lager

door Jeanet Woldring

Per 1 januari 2014 verlaagt Delta de variabele leveringsprijs voor elektriciteit. Klanten met een overeenkomst met variabele leveringsprijzen zijn daardoor op jaarbasis ongeveer 10 euro goedkoper uit. Dit laat de Zeeuwse energieleverancier vandaag weten.

De variabele leveringsprijs voor gas blijft gelijk. De vaste leveringsprijzen zijn per 1 januari 2014 zowel voor elektriciteit als voor gas lager dan de variabele leveringsprijzen.

De besparing van 10 euro op jaarbasis geldt voor klanten met een variabel contract en een gemiddeld jaarverbruik van 3500 kWh elektriciteit en 1800 m³ gas. Nu betalen zij gemiddeld zo'n 2070 euro per jaar. Ter vergelijking: als zij via Energiewereld.nl overstappen op een 1-jarig contract met vaste tarieven, zijn ze dankzij een welkomstpremie 100 euro goedkoper uit.

Delta meldt dat klanten die vanaf 1 januari een leveringsovereenkomst sluiten met een vaste leveringsprijs voor drie jaar, op jaarbasis 23 euro minder betalen dan bij een variabele leveringsprijs. Wie kiest voor een variabele leveringsprijs krijgt ieder half jaar te maken met aanpassing van de tarieven.

Met de bekendmaking van de nieuwe tarieven voor alle contractvormen heeft Delta opnieuw de primeur. Klanten van wie de huidige leveringsovereenkomst binnenkort afloopt, kunnen op die manier een afgewogen keuze maken voor de overeenkomst die het beste bij hen past, aldus het bedrijf. 

Wilt u niet wachten totdat u een nieuw aanbod toegestuurd krijgt, dan adviseren wij nu alvast in actie te komen en de tarieven te vergelijken. Immers, 'niks doen kost je poen' is het motto van de campagne van ConsuWijzer.

Vind de laagste energieprijzen en de goedkoopste energieleverancier met de Energievergelijker

Deel dit artikel op:

Jeanet Woldring

Algemeen directeur
Jeanet Woldring
Ik ben Jeanet, vanaf 2000 werkzaam als directeur voor Bencom, het bedrijf achter Gaslicht.com en Energiewereld.nl. In het Noord-Groningse Usquert is het allemaal begonnen met Bellen.com. Mijn passie is een bijdrage te leveren aan de beste vergelijkingssites op het gebied van telecom, internet, energie, hotelbranche en verzekeringen. Onafhankelijkheid, betrouwbaarheid en transparantie is mijn credo.
Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.