Wij vergelijken. Jij bespaart.
Ben Woldring
Vragen? Stuur ons een Whatsapp-bericht

Terug naar het nieuwsoverzicht

Essent verlaagt energietarieven per 1 juli opnieuw

door Jeanet Woldring

Essent-10procent.jpgPer 1 juli verlaagt Essent de variabele energietarieven voor de tweede keer dit jaar. De tarieven voor gas dalen met 10 procent, die van stroom met 8,7 procent. Dat heeft de energieleverancier ons desgevraagd laten weten. 

Klanten met een variabel energietarief en een jaarverbruik van 3500 kilowatt stroom en 1800 kuub gas gaan daardoor 88 euro per jaar minder betalen. 

Wat betekent dit voor je energierekening?

Wat het effect op jouw energierekening is, hangt niet alleen af van hoeveel energie je verbruikt, maar ook van het soort contract. De verlagingen hebben namelijk alleen invloed op energiecontracten met variabele tarieven die voor onbepaalde tijd zijn afgesloten. Consumenten met een contract voor bepaalde tijd met vaste tarieven zullen geen verschil merken.

Vast tarief blijft voordeliger

Vast gastarief.jpgEnergiecontracten met variabele tarieven zijn op dit moment bijna 500 euro duurder dan eenjarige overeenkomsten met vaste tarieven. Voor een contract voor onbepaalde tijd betaalt een gemiddeld huishouden 1974 euro per jaar. Voor het voordeligste contract via Energiewereld betaal je 1480 euro. Met de verwachte verlaging van gemiddeld 88 euro ben je met een eenjarig vaste prijs contract dus nog altijd een stuk voordeliger uit.

Vast wordt variabel

Heb je een vast tarief en is je contract afgelopen? Dan verandert je vaste leveringstarief in een -veel duurder- variabel leveringstarief. Geadviseerd wordt dan opnieuw te vergelijken en te wisselen van energieleverancier. 

Bestaande klant?

Ben je een tevreden klant van Essent en wil je niet overstappen? Maak dan gebruik van een exclusief verlengingsaanbod, dat je alleen krijgt als je overstapt via deze vergelijkingssite. Bij een overstap via Energiewereld beloont Essent je met een aantrekkelijke verlengingspremie.

Wachten met overstappen?

Met overstappen hoef je niet te wachten tot 1 juli. Houd wel rekening met de einddatum van je huidige contract. Nog nooit veranderd van energieleverancier? Dan kun je op ieder moment overstappen.

Deel dit artikel op:

Jeanet Woldring

Algemeen directeur
Jeanet Woldring
Ik ben Jeanet, vanaf 2000 werkzaam als directeur voor Bencom, het bedrijf achter Gaslicht.com en Energiewereld.nl. In het Noord-Groningse Usquert is het allemaal begonnen met Bellen.com. Mijn passie is een bijdrage te leveren aan de beste vergelijkingssites op het gebied van telecom, internet, energie, hotelbranche en verzekeringen. Onafhankelijkheid, betrouwbaarheid en transparantie is mijn credo.
Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.