Wij vergelijken. Jij bespaart.
Ben Woldring
Vragen? Stuur ons een Whatsapp-bericht

Terug naar het nieuwsoverzicht

Geld terug voor transportkosten

door Jeanet Woldring

Een aantal consumenten en zakelijke kleinverbruikers krijgt geld gestort door de netbeheerder van het elektriciteitsnetwerk. Dit gebeurt in de periode van 15 april tot 15 september 2010. Dit meldt ConsuWijzer vandaag op haar website.

Het gaat om mensen met een aansluiting die groter is dan 3 x 25 Ampère tot en met 3 x 80 Ampère. En een maximaal verbruik tot 35.000 kWh (bij 3 x 80 Ampère). De netbeheerder stort deze tegemoetkoming automatisch op de bankrekening van de afnemer.

De tegemoetkoming is te herkennen aan de melding op het bankrekeningafschrift: "Tijdelijke tegemoetkoming capaciteitstarief 2009" en "Tijdelijke tegemoetkoming capaciteitstarief 2010". Hebt u niets ontvangen maar hebt u wel recht op de tegemoetkoming? Neem dan contact op met uw netbeheerder. Ook kan de netbeheerde contact met u opnemen voor bijvoorbeeld uw rekeningnummer.

Waarom is het capaciteitstarief voor energie ingevoerd?
Het capaciteitstarief is gebaseerd op de grootte van de aansluiting. Door de invoering van het capaciteitstarief zijn de kosten eerlijker verdeeld. Voor 1 januari 2009 betaalden mensen met een grote aansluiting vaak maar een deel van de kosten van de aansluiting. De rest van de kosten werd betaald door mensen met een kleinere aansluiting. Dat is nu niet meer zo. 

Compensatie voor het capaciteitstarief
Deze tegemoetkoming is de laatste maatregel in een serie om gestegen transportkosten te compenseren. De kosten zijn gestegen voor sommige energieverbruikers door de invoering van het capaciteitstarief per 1 januari 2009. Misschien kunt u in 2010 rekenen op een compensatie van de kosten. Of dat kan, en om welk bedrag het gaat, kunt u terugvinden op ConsuWijzer.

Deel dit artikel op:

Jeanet Woldring

Algemeen directeur
Jeanet Woldring
Ik ben Jeanet, vanaf 2000 werkzaam als directeur voor Bencom, het bedrijf achter Gaslicht.com en Energiewereld.nl. In het Noord-Groningse Usquert is het allemaal begonnen met Bellen.com. Mijn passie is een bijdrage te leveren aan de beste vergelijkingssites op het gebied van telecom, internet, energie, hotelbranche en verzekeringen. Onafhankelijkheid, betrouwbaarheid en transparantie is mijn credo.
Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.