Wij vergelijken. Jij bespaart.
Ben Woldring
Vragen? Wij zijn vandaag bereikbaar tot 22.00 uur

Terug naar het nieuwsoverzicht

Google test software om slimme meters uit te lezen

door Jeanet Woldring

Google test een programma waardoor je bijna direct op je computer kunt zien hoe groot je energiegebruik op dat moment is.

De PowerMeter is nog niet voor het grote publiek beschikbaar. Google zegt nu te werken aan samenwerkingsverbanden met energiebedrijven en fabrikanten van energiemeters om de software te verspreiden via proefprojecten.

Energiebedrijven zijn al bezig met het plaatsen van zogenoemde slimme energiemeters, waarmee zij op afstand bijna voortdurend het energieverbruik van hun klanten kunnen aflezen. Daarmee zouden zij klanten tips kunnen geven voor energiebesparing.

Diverse instanties hebben bezwaren tegen deze meters, omdat die de privacy van mensen zouden schenden zolang niet duidelijk is wie er beschikking krijgt over welke verbruiksgegevens. Criminelen zouden aan de hand van de gegevens bijvoorbeeld kunnen achterhalen wie op vakantie is. Beveiliging is ook belangrijk als consumenten via een internetpagina hun actuele verbruik kunnen volgen.

Volgens Google, die geregeld met privacywaakhonden in de clinch ligt over de gegevens die het opslaat van het zoekgedrag van zijn gebruikers, hoort de informatie bij de klant thuis. Slimme energiemeters zijn daarom niet voldoende, zo stelt het bedrijf.

Volgens Google zijn er wereldwijd ongeveer veertig miljoen slimme meters geïnstalleerd. De komende jaren zouden daar nog eens honderd miljoen bijkomen.

Bron: Nu.nl

Zie ook: Iedereen een slimme meter (video Ministerie van EZ)

Deel dit artikel op:

Jeanet Woldring

Algemeen directeur
Jeanet Woldring
Ik ben Jeanet, vanaf 2000 werkzaam als directeur voor Bencom, het bedrijf achter Gaslicht.com en Energiewereld.nl. In het Noord-Groningse Usquert is het allemaal begonnen met Bellen.com. Mijn passie is een bijdrage te leveren aan de beste vergelijkingssites op het gebied van telecom, internet, energie, hotelbranche en verzekeringen. Onafhankelijkheid, betrouwbaarheid en transparantie is mijn credo.
Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.