Wij vergelijken. Jij bespaart.
Ben Woldring
Vragen? Stuur ons een Whatsapp-bericht

Terug naar het nieuwsoverzicht

Groene stroom opgewekt in Nederland

door Jeanet Woldring

Er bestaan in Nederland heel veel aanbieders van groene stroom. Allemaal werken ze met certificaten die aangeven dat elke kWh groene stroom, ook echt duurzaam is opgewekt. Toch bestaan er grote verschillen. Veel leveranciers van groene stroom betrekken het grootste deel van hun elektriciteit uit het buitenland, vooral uit Duitsland. Daar zijn echter veel dubbele certificaten in omloop, omdat de overheid er subsidies voor groene stroom verstrekt, zonder de certificaten in te nemen.

minimaal 80 procent Nederlandse groene stroom 
Omdat de wind altijd een periode kan stilvallen en omdat een biomassacentrale bijvoorbeeld een technisch defect kan krijgen, moet de mogelijkheid voor alle leveranciers blijven bestaan om tijdelijk groene stroom te importeren. Daarom vindt HIER dat niet álle groene stroom uit Nederland hoeft te komen, maar gemiddeld per jaar wel minimaal 80 procent.

streng = écht duurzaam
Gelukkig zijn er in Nederland al vier leveranciers die aan dit strengere duurzaamheidscriterium voldoen. De groene stroom van Greenchoice, Essent, Windunie en Nuon wordt nu al voor meer dan 80 procent in Nederland opgewekt, een stuk meer dan de groene stroom van veel van de andere energiemaatschappijen.

(bron: energieleveranciers.nl

Deel dit artikel op:

Jeanet Woldring

Algemeen directeur
Jeanet Woldring
Ik ben Jeanet, vanaf 2000 werkzaam als directeur voor Bencom, het bedrijf achter Gaslicht.com en Energiewereld.nl. In het Noord-Groningse Usquert is het allemaal begonnen met Bellen.com. Mijn passie is een bijdrage te leveren aan de beste vergelijkingssites op het gebied van telecom, internet, energie, hotelbranche en verzekeringen. Onafhankelijkheid, betrouwbaarheid en transparantie is mijn credo.
Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.