Wij vergelijken. Jij bespaart.
Ben Woldring
Vragen? Stuur ons een Whatsapp-bericht

Terug naar het nieuwsoverzicht

Groene stroom uit de gratie?

Groene stroom is het afgelopen jaar uit de gratie geraakt. Consumenten kiezen weer vaker voor elektriciteit opgewekt met vervuilende kolen of gas. Dat schrijft de Volkskrant.

Van de drie grote energiebedrijven in Nederland zag Nuon het aantal klanten voor groene stroom met ruim 10 procent afnemen naar ongeveer 400 duizend. Ook bij Eneco is sprake van een ‘dalende trend’.
 
Volgens Nuon wordt dit ondermeer veroorzaakt doordat er minder reclame gemaakt is voor energie opgewekt met duurzame bronnen als wind, water, biomassa en zon. Daar komt bij dat de fiscale steun voor groene stroom in de afgelopen jaren drastisch is veranderd, waardoor het prijsvoordeel van groene stroom is afgenomen.

De vijftigduizend klanten die bij Nuon stopten met groene stroom zouden bijna allemaal overgestapt zijn op een contract waarbij de prijzen voor een periode van een tot drie jaar vastliggen. Eneco bevestigt dat klanten wegens het geringe prijsvoordeel en de afgenomen marketing afstappen van groene stroom. Essent spreekt niet van een daling, maar presenteert pas in maart nieuwe cijfers.

De nieuwkomers Oxxio (ruim 500.000 klanten) en Greenchoice (ruim 140.000 klanten), die louter groene stroom verkopen, begrijpen niets van de afgenomen reclame voor groene stroom. Beide nieuwkomers profileren zich juist met groene stroom en halen veel nieuwe klanten binnen.

Oxxio, de vierde en grootste onafhankelijke energieleverancier, levert aan huishoudens uitsluitend groene stroom. Stroom die 'groen' gecertificeerd is en voor het merendeel is opgewekt met waterkracht, een van de schoonste vormen van duurzame energie. Greenchoice is -zoals de naam al aangeeft- erg gericht op haar groene filosofie. Alles binnen haar organisatie, van naam tot aan product, ademt groen. Ook heeft deze energieleverancier een Milieukeur voor haar stroom.

Deel dit artikel op:

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.