Wij vergelijken. Jij bespaart.
Ben Woldring
Vragen? Wij zijn vandaag bereikbaar tot 22.00 uur

Terug naar het nieuwsoverzicht

Holland Railconsult en Oxxio treffen schikking

Holland Railconsult B.V. en OXXIO Nederland B.V. hebben een schikking getroffen over het gebruik van de naam OXXIO.

Op 11 mei jl. besliste de Voorzieningenrechter van de Rechtbank Arnhem dat het energiebedrijf OXXIO binnen vier maanden moest stoppen met het gebruik van die merknaam. Het Utrechtse advies- en ingenieursbureau Holland Railconsult gebruikte de naam OXIO (met één X) sinds 2002 voor een deel van haar activiteiten. Met de introductie van de naam OXXIO op de energiemarkt zou er volgens de rechter verwarring kunnen ontstaan.

In de schikkingsovereenkomst is afgesproken dat OXXIO het merk mag blijven gebruiken voor haar energiediensten. Daarmee kan de grootscheepse reclamecampagne die zij reeds had gelanceerd gewoon doorgaan. Holland Railconsult zal op zoek gaan naar een nieuwe naam voor de activiteiten die zij voorheen onder de naam OXIO verrichte. Alle aangekondigde en nog lopende procedures in verband met dit geschil zijn hiermee van de baan.

Partijen zijn verheugd met de schikking. Volgens de woordvoerders van Holland Railconsult en Oxxio is deze schikking een voor alle betrokkenen “bevredigende oplossing”.

Deel dit artikel op:

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.