Wij vergelijken. Jij bespaart.
Ben Woldring
Vragen? Wij zijn vandaag bereikbaar tot 22.00 uur

Terug naar het nieuwsoverzicht

Informatiehonger bij Energieconsument naar energieliberalisering

80% van de Nederlanders heeft behoefte aan meer informatie over de gevolgen van de liberalisering van de energiemarkt, en vinden in meerderheid bovendien dat de overheid hiervoor de meest aangewezen instantie is. Dit blijkt uit een enquête uitgevoerd door Research International.

De verklaring van Research International: het woud van energievoorzieningen en aanbieders wordt steeds ondoorzichtiger; consumenten zien door de bomen het bos niet meer. Daarnaast staan in de media steeds meer tegenstrijdige berichten over de politieke besluiten, waardoor ze absoluut niet meer weten waar ze aan toe zijn.

Over de wijze waarop de overheid duidelijkheid moet verschaffen denkt ruim 20 procent van de ondervraagden aan een eenmalige folder, eenzelfde aantal aan een website, en 14 procent aan een kwartaalfolder: alle initiatieven onder de noemer van Postbus 51.

55-plussers zijn gemiddeld meer van mening dat hun eigen energiebedrijf de zorgtaak op zich neemt. Urlings: Ik noem dat historisch gegroeide loyaliteit. Deze mensen zijn het grootste deel van hun leven opgegroeid met één energiebedrijf.

Bron: ANP Publicatiedatum: 23-05-2003

Deel dit artikel op:

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.