Wij vergelijken. Jij bespaart.
Ben Woldring
Vragen? Wij zijn vandaag bereikbaar tot 22.00 uur

Terug naar het nieuwsoverzicht

Meer duidelijkheid over herkomst groene energie

door Jeanet Woldring

De consument moet weten waar zijn energie vandaan komt. Dat zei Alexander Pechtold zondag in Nieuwsuur. Volgens de D66-leider kan de consument nu wel kiezen voor groene energie, maar is niet duidelijk waar die gehaald wordt.

Hij wil ook dat Nederland binnen tien jaar onafhankelijk wordt van energie uit het buitenland. "We zijn al een exporteur, maar we lopen als het gaat om duurzame energie ongelooflijk achter." De D66-leider vindt dat het kabinet zich tijdens de Algemene Beschouwingen van komende week moet uitspreken over groene energie.

Energieakkoord
CDA-leider Buma zei bij Nieuwsuur dat het kabinet met het oog op de spanningen met Rusland opnieuw naar het energieakkoord moet kijken. Volgens hem is dat akkoord heel erg vanuit een Nederlandse invalshoek gemaakt, en is er niet gekeken naar de afhankelijkheid van Russisch gas. Buma wil ook dat kernenergie weer op de agenda komt.

Het energieakkoord werd een jaar geleden gesloten door het kabinet, de milieubeweging en de energiesector. Er staan afspraken in over schone energie, energiebesparing en klimaatbeleid. Het belangrijkste punt is de ambitie om Nederland in 2020 op 14 procent hernieuwbare energie te laten draaien. De doelstelling zal onder meer behaald worden door windenergie, in de vorm van windmolenparken op land en in zee.

Bron: NOS

Deel dit artikel op:

Jeanet Woldring

Algemeen directeur
Jeanet Woldring
Ik ben Jeanet, vanaf 2000 werkzaam als directeur voor Bencom, het bedrijf achter Gaslicht.com en Energiewereld.nl. In het Noord-Groningse Usquert is het allemaal begonnen met Bellen.com. Mijn passie is een bijdrage te leveren aan de beste vergelijkingssites op het gebied van telecom, internet, energie, hotelbranche en verzekeringen. Onafhankelijkheid, betrouwbaarheid en transparantie is mijn credo.
Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.