Wij vergelijken. Jij bespaart.
Ben Woldring
Vragen? Stuur ons een Whatsapp-bericht

Terug naar het nieuwsoverzicht

Meer kolenstroom dan ooit

door Jeanet Woldring

Het kolenverbruik was nooit eerder zó hoog dan in 2014. Een van de oorzaken is de lage kolenprijs. In de eerste drie kwartalen van 2014 werd in centrales ruim zeven miljoen kilo kolen verbrand. Dat is 15 procent meer dan in dezelfde periode van 2013 en ruim een derde meer meer dan in 2011.


 Kolen gelden als de minst schone elektriciteitsbron. Per kilowattuur stoten kolencentrales fors meer koolstofdioxide, stikstof en zwavel uit dan andere centrales. Nederland is volgens Greenpeace een van de landen met de meeste luchtvervuiling. 

Het beleid in Europa is er juist op gericht de uitstoot te verminderen. In 2013 werd het Energieakkoord gesloten om die doelstelling ook in Nederland handen en voeten te geven.

Bron: De Persdienst Foto: Eemshaven, Joop Boertjens

Deel dit artikel op:

Jeanet Woldring

Algemeen directeur
Jeanet Woldring
Ik ben Jeanet, vanaf 2000 werkzaam als directeur voor Bencom, het bedrijf achter Gaslicht.com en Energiewereld.nl. In het Noord-Groningse Usquert is het allemaal begonnen met Bellen.com. Mijn passie is een bijdrage te leveren aan de beste vergelijkingssites op het gebied van telecom, internet, energie, hotelbranche en verzekeringen. Onafhankelijkheid, betrouwbaarheid en transparantie is mijn credo.
Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.