Wij vergelijken. Jij bespaart.
Ben Woldring
Vragen? Stuur ons een Whatsapp-bericht

Terug naar het nieuwsoverzicht

Netbeheerder Cogas verder onder de naam Coteq

door Jeanet Woldring

COTEQ-netbeheer-logo1-9-2017.jpgCogas, regionale netbeheerder in Oost-Nederland, gaat vanaf 1 september verder onder de naam Coteq Netbeheer. De naamswijziging wordt gedaan in opdracht van de toezichthouder Autoriteit Consument en Markt (ACM). Die wil dat de commerciële diensten van Cogas als bijvoorbeeld kabelexploitant duidelijk gesplitst worden van die van netbeheerder. 

Voortaan duidelijkheid voor consumenten

Voor de inwoners van het verzorgingsgebied in Overijssel verandert er weinig. Door de nieuwe naam en logo kunnen zij de netbeheerder voortaan beter herkennen. Zodoende moet duidelijk worden met wie afnemers te maken hebben: met de netbeheerder die wettelijke taken zoals het transport van elektriciteit en gas uitvoert of met een commercieel bedrijf dat aanverwante activiteiten ontplooit. Volgens de toezichthouder was dat onvoldoende duidelijk waardoor concurrenten zonder netbeheerder op achterstand stonden.

Cogas blijft nog wel gewoon zichtbaar in het straatbeeld: de bedrijfskleding van de monteurs en de busjes blijven bijvoorbeeld in de Cogas-huisstijl.De medewerkers van Coteq netbeheer krijgen een nieuw mailadres en ook komt er een eigen website. Voor Cogas wordt de website aangepast.

Ook Rendo moet zich onderscheiden

Rendo, regionale netbeheerder in Drenthe en Overijssel, gaat de naam en het logo van de commerciële bedrijven eveneens wijzigen. Rendo heeft aan ACM toegezegd dat voor 3 oktober 2017 te zullen doen.

Zowel Cogas als Rendo waren tot 2006 naast netbeheerder ook energieleverancier. In 2006/2007 werden ze overgenomen door Electrabel (nu actief onder de naam ENGIE).

Woon je in Oost-Nederland en ben je benieuwd welke netbeheerder jij hebt? Vergelijk energie in Overijssel en/of vergelijk energie in Drenthe

Deel dit artikel op:

Jeanet Woldring

Algemeen directeur
Jeanet Woldring
Ik ben Jeanet, vanaf 2000 werkzaam als directeur voor Bencom, het bedrijf achter Gaslicht.com en Energiewereld.nl. In het Noord-Groningse Usquert is het allemaal begonnen met Bellen.com. Mijn passie is een bijdrage te leveren aan de beste vergelijkingssites op het gebied van telecom, internet, energie, hotelbranche en verzekeringen. Onafhankelijkheid, betrouwbaarheid en transparantie is mijn credo.
Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.