Wij vergelijken. Jij bespaart.
Ben Woldring
Vragen? Stuur ons een Whatsapp-bericht

Terug naar het nieuwsoverzicht

NL Energie wil internet, telefonie en tv aanbieden

door Jeanet Woldring

nederlandse-energie-maatschappij.gifDe Nederlandse Energie Maatschappij (NLE) wil naast energie ook internet, tv en telefonie leveren. Met het aanbieden van alles-in-1 wil NLE de bestaande telecombedrijven uitdagen op het gebied van prijs, snelheid en service. De energieleverancier zegt binnen vijf jaar tien procent van de alles-in-1 markt in handen te willen hebben. 

De reden voor de nieuwe stap is de verwachting dat consumenten binnen vijf tot tien jaar voor een groot deel zelfvoorzienend zijn in hun energiebehoefte. Daarom zou het nodig zijn om op zoek te gaan naar een nieuw verdienmodel.

De energieleverancier gaat de telecomdienst aanbieden via het netwerk van KPN en zegt goedkoper te zullen zijn dan de grote aanbieders van alles-in-1. Directeur Harald Swinkels: "Wij vinden het mooi om traditionele, ingedutte markten op te schudden." Volgens hem is er op de alles-in-1 markt weinig concurrentie in tegenstelling tot de mobiele telecommarkt. "Vroeger ging het om telefoontikken, tegenwoordig om databundels. Een databundel lijkt wat dat betreft op een kuubje gas. We zijn sinds de lancering tien jaar geleden exceptioneel gegroeid in aantallen én klanttevredenheid, we zijn er klaar voor.”

Het energiebedrijf denkt de concurrentie aan te kunnen door het feit dat het een minder grote overhead heeft, en slimmer inkoopt dan andere partijen. De prijs voor de diensten is nog niet bekendgemaakt.

Deel dit artikel op:

Jeanet Woldring

Algemeen directeur
Jeanet Woldring
Ik ben Jeanet, vanaf 2000 werkzaam als directeur voor Bencom, het bedrijf achter Gaslicht.com en Energiewereld.nl. In het Noord-Groningse Usquert is het allemaal begonnen met Bellen.com. Mijn passie is een bijdrage te leveren aan de beste vergelijkingssites op het gebied van telecom, internet, energie, hotelbranche en verzekeringen. Onafhankelijkheid, betrouwbaarheid en transparantie is mijn credo.
Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.