Wij vergelijken. Jij bespaart.
Ben Woldring
Vragen? Wij zijn vandaag bereikbaar tot 22.00 uur

Terug naar het nieuwsoverzicht

NOS: Trouwe energieklant duurder uit

door Jeanet Woldring 1 reactie

De meeste Nederlanders zitten nog bij dezelfde energieleverancier als tien jaar geleden. Daardoor zijn ze meer gaan betalen voor hun energierekening. Dit stelt NOS.nl naar aanleiding van onderzoek door Prizewize. Consumenten die de afgelopen drie jaar elk jaar overstapten, betaalden gemiddeld bijna 1150 euro minder dan de consument die zijn standaardcontract aanhield.

Vandaag tien jaar geleden werd de energiemarkt in Nederland vrijgegeven. 'Voor die tijd konden consumenten niet veranderen van energieleverancier' volgens de NOS. 

Dat is niet helemaal correct, want in 2003, toen Gaslicht.com het levenslicht zag, kon je al overstappen op groene stroom. Van dezelfde oude vertrouwde óf juist een nieuwe stroomleverancier. We schreven toen ook al over 'afwachten of switchen van stroomleverancier'.

In tien jaar tijd is er veel veranderd op de energiemarkt. In 2004 waren er zes energieleveranciers. Dat zijn er inmiddels ruim dertig. 

Bijna de helft van de huishoudens (44%) is inmiddels één of meerdere keren veranderd van energieleverancier. Wie niet is overgestapt, is duurder uit voor energie dan tien jaar geleden. De energierekening voor niet-overstappers is op jaarbasis gemiddeld met 350 euro gestegen. Consumenten die wel overstapten betalen ongeveer nog net zoveel als in 2004.

Bron: NOS.nl

Deel dit artikel op:

Jeanet Woldring

Algemeen directeur
Jeanet Woldring
Ik ben Jeanet, vanaf 2000 werkzaam als directeur voor Bencom, het bedrijf achter Gaslicht.com en Energiewereld.nl. In het Noord-Groningse Usquert is het allemaal begonnen met Bellen.com. Mijn passie is een bijdrage te leveren aan de beste vergelijkingssites op het gebied van telecom, internet, energie, hotelbranche en verzekeringen. Onafhankelijkheid, betrouwbaarheid en transparantie is mijn credo.

Reacties (1)

Geplaatst door: josuha ()

ik stap al jaren over en heb er al een mooie cent mee binnen gehaald laatste 3jaar al 750 en de rest wat ik dan ook al voordeliger uit ben in vergelijking met mijn normale tarief wat ik zou betalen dus zeg ma ruim 750 euro .

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.