Wij vergelijken. Jij bespaart.
Ben Woldring
Vragen? Stuur ons een Whatsapp-bericht

Terug naar het nieuwsoverzicht

Nuon ageert tegen voorwaarden aan overname Reliant

Energiebedrijf Nuon is in beroep gegaan tegen de eisen die de mededingingswaakhond NMa heeft gesteld aan de overname van Reliant Energy Europe. Nuon is het niet eens met de conclusie van de NMa dat het energieconcern door de aankoop een machtspositie krijgt op de Nederlandse stroommarkt.

De NMa eiste eind november dat Nuon een deel van zijn stroomcapaciteit via een veiling op de markt brengt. Het gaat in totaal om 900 megawatt die in delen van 10 op de markt moet worden gebracht.

De kartelpolitie vreest dat de onderneming na de overname van de energiecentrales van Reliant te veel invloed kan uitoefenen op de stroomprijs. Nuon heeft bij de rechtbank in Rotterdam een beroepsprocedure ingesteld tegen deze voorwaarde.

Nuon vindt dat de NMa niet naar de Nederlandse markt moet kijken als zij de overname van Reliant beoordeelt. Voor de productie van stroom vormt de Europese Unie een markt, aldus het concern. In dit gebied heeft Nuon, inclusief Reliant, een aandeel van ongeveer 3 procent.

Nuon is een van de grootste leveranciers van stroom in Nederland en momenteel nog een bescheiden producent van elektriciteit. In 2003 kondigde de onderneming aan de centrales van Reliant in Nederland over te willen nemen voor 985 miljoen euro.

Deel dit artikel op:

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.