Wij vergelijken. Jij bespaart.
Ben Woldring
Vragen? Wij zijn vandaag bereikbaar tot 22.00 uur

Terug naar het nieuwsoverzicht

Nutsbedrijf Delta boekt ruim 57 miljoen euro winst

Het Zeeuwse Nutsbedrijf Delta NV heeft vorig jaar een nettowinst behaald van ruim 57 miljoen euro. Dat is een forse verbetering ten opzichte van 2002, toen het bedrijf een positief resultaat behaalde van ruim 36 miljoen euro. Bovendien bereikte Delta een mijlpaal doordat de omzet de 1 miljard euro oversteeg, zo maakte het bedrijf maandag bekend.

De goede resultaten werden vooral gehaald door hogere opbrengsten uit de handel, levering en het transport van elektriciteit en gas. Ook de omzet in water kende een stijging. Dit kan voor een groot deel worden toegeschreven aan de overname van het 50 procentsaandeel van Veolia Water Systems in mei 2003. Hierdoor werd Delta eigenaar van deze waterfabriek.

Delta keert dit jaar, conform eerder gemaakte afspraken, 30 miljoen euro uit aan de aandeelhouders. Het restant van de winst wil Delta onder meer aanwenden om investeringen te doen. Op het verlanglijstje van Delta staat het realiseren van een grote centrale in het Sloegebied in Vlissingen-Oost.

De hoge winst staat in schril contrast met de bezuinigingsoperatie, project Vliegwiel, waarbij ongeveer honderd arbeidsplaatsen worden wegbezuinigd. Volgens een woordvoerder van Delta is het evenwel mogelijk, dat er nu twintig arbeidsplaatsen minder verloren gaan.

Deel dit artikel op:

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.