Wij vergelijken. Jij bespaart.
Ben Woldring
Vragen? Wij zijn vandaag bereikbaar tot 22.00 uur

Terug naar het nieuwsoverzicht

Olieprijs op hoogste niveau in tien maanden

De olieprijzen zijn dinsdag naar het hoogste niveau in tien maanden gestegen. Een vat Amerikaanse lichte olie (van 159 liter) voor levering in februari bereikte in New York een piek van 36,20 dollar, 1,13 dollar meer dan maandagavond.

In Londen stegen de prijzen van een vat Noordzee-olie ook flink. Handelaren maakten zich zorgen over de sluiting van een grote raffinaderij in Algerije na een grote explosie die zeker 23 mensen het leven heeft gekost.

Ongewoon koude temperaturen in de Verenigde Staten dreven de afgelopen tijd de olieprijzen al flink op, omdat de voorraden daardoor steeds verder slinken. Sinds september, toen het oliekartel OPEC besloot om de olieproductie te beperken, zijn de Amerikaanse olieprijzen ruim 8 dollar per vat gestegen.

Algerije is ‘s werelds op een na grootste exporteur van vloeibaar gas. Ook gaan vele Algerijnse olieproducten naar Europa. De explosie had maandag plaats in een productieafdeling van vloeibaar gas in Skikda, maar uit veiligheidsoverwegingen is de gehele raffinaderij in de havenstad gesloten.

Deel dit artikel op:

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.