Wij vergelijken. Jij bespaart.
Ben Woldring
Vragen? Wij zijn vandaag bereikbaar tot 22.00 uur

Terug naar het nieuwsoverzicht

Overstappen na 1 juli levert fors voordeel op

door Els Werkman 4 reacties

Bent u een van die Nederlanders die nog nooit is overgestapt naar een andere energieleverancier? Ziet u de voordelen van overstappen niet in, bent u bang voor administratieve problemen of wilt u zich niet in de materie verdiepen? Toch is overstappen niet moeilijk of riskant, mits u een zorgvuldige keuze maakt. Juist nu kan het een goed moment zijn om over te stappen naar een andere energieleverancier.

Ruim 300 euro voordeel
Verschillende energieleveranciers hebben namelijk per 1 juli de gastarieven fors verhoogd. 'Juist nu zijn er grote prijsverschillen tussen energieleveranciers en prijsvergelijkers zijn een handig en nuttig middel om die verschillen te ontdekken', concludeert consuWijzer.

Vergeleken met de standaardtarieven van de drie grootste leveranciers, bespaart u bij gemiddeld verbruik ruim 300 euro op jaarbasis. Zo betaalt een gemiddeld huishouden dat nog nooit is overgestapt bij Essent 1945 euro voor stoom en gas; bij Energiedirect.nl is dat 1565 euro op jaarbasis. 

Vergelijken op prijs én kwaliteit van dienstverlening 
Wist u overigens dat u niet alleen op prijs, maar ook op de kwaliteit van dienstverlening kunt vergelijken op Gaslicht.com en Energiewereld.nl? U kunt deze informatie terugvinden onder Energieleveranciers op Gaslicht.com: hier staan alle leveranciers gerangschikt op prijs en kwaliteitverhouding. Welke dienstverlening de leverancier aanbiedt, kunt u terugvinden in de detailinformatie als u op de naam van energieleverancier klikt. Hier vindt u ook de kwaliteit van de dienstverlening volgens consuWijzer.

Controleer contract
Wilt u overstappen naar een andere energieleverancier? Dan is het goed om te controleren welk contract u op dit moment hebt. Heeft u namelijk een contract voor een bepaalde tijd, en is de contractduur nog niet afgelopen? Dan kunt u als u voortijdig opzegt een opzegvergoeding krijgen. Toch hoeft dat geen belemmering te zijn. Met een jaarcontract kan het u hoogstens 100 euro boete kosten (50 voor stroom en 50 voor gas). Echter door de juiste keuze te maken, wordt deze boete ruimschoots gecompenseerd door het voordeel van het goedkopere energiecontract. Bovendien zijn er steeds meer leveranciers die de boete van u overnemen!

Gebruik de Energiewijzer om een nieuwe energieleverancier te kiezen. Dit is eenvoudig en veilig. Binnen enkele minuten bespaart u honderden euro's!

Deel dit artikel op:

Els Werkman

Sitemanager Telecom
Els Werkman
Ik ben Els. Sinds 2008 werk ik voor de Bencom Group. Mijn specialisme is telecommunicatie, vandaar dat je mijn naam ziet terugkomen bij artikelen over telecom gerelateerde zaken.

Reacties (4)

Geplaatst door: annie valk ()

heb nu al zolang ik op dit adres woon gas en elektra van eneco durf niet over te stappen 1 omdat ik dit een x heb gedaan naar nuon dit direct weer ongedaan gemaakt wil geen 2 aparte rekeningen wil ook ongeveer het zelfde bedrag betalen t loopt nu van maart tot maart is het verbruik ongeveer 2600 electra en 1000 gas

Geplaatst door: H. Visser ()

Geachte Heer, Mevrouw,Weet u of het mogelijk is om bijv. bij Essent stroom, en bij bijv. Energiedirect gas te kopen?Graag uw reaktie,Met vr. gr. Hennie Vissere

Opmerking van de redactie op 09-07-2011
Dat is mogelijk, alleen profiteert u dan niet van het voordeel dat gegeven wordt wanneer u stroom en gas bij dezelfde leverancier afneemt.
Geplaatst door: p.vedder ()

kunnen wij het contract verlengen met nog 3 jaar als het kan graag want wij willen gewoon bij jullie blijven, vrg p.vedder.

Geplaatst door: e.prent ()

Correctie : staat te lezen in Energienieuws ipv Energiewijzer.

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.