Wij vergelijken. Jij bespaart.
Ben Woldring
Vragen? Stuur ons een Whatsapp-bericht

Terug naar het nieuwsoverzicht

Prijsvechter easyEnergy wil energiemarkt openbreken

door Jeanet Woldring

slimme-meter-nieuw-2.jpgNederland heeft er een nieuwe energieleverancier bij: easyEnergy. Luchtvaartbedrijf easyJet wil nu ook de energiemarkt openbreken door per dag verschillende energieprijzen aan te bieden. Je moet wel over een slimme meter beschikken. 

Groene stroom en gas tegen inkoopprijzen

easyEnergy gaat actuele energieprijzen één-op-één zonder winstopslag doorberekenen naar klanten. De tarieven voor stroom wisselen per uur en de tarieven voor gas per dag.

De prijzen van stroom worden om 12 uur bepaald voor de dag erop. De prijzen voor gas worden om 6 uur bepaald voor die dag tot 6 uur de ochtend erna. Heb je een slimme meter, dan kun je van deze prijsschommelingen profiteren. Dat doe je door energie te verbruiken op goedkope uren of dagen. Of, als je stroom teruglevert, op de dure uren je stroom terug te leveren.

Naast variabele verbruikskosten tegen handelsprijs betalen klanten 5 euro per maand, per aansluiting. Het contract is ieder moment kosteloos opzegbaar en kent geen opzegvergoedingen.

easyEnergy-stroomprijs 28-3-2017.jpgeasyEnergy-gasprijs-28-3-2017.jpg
klik op afbeelding voor vergroting

Zekerheid

Wat zegt Ben Woldring over deze nieuwe aanpak? 'Door het gebruiken van fluctuerende prijzen valt het voor consumenten wel een stuk lastiger in te schatten hoeveel ze per jaar kwijt zijn. Veel mensen vinden die zekerheid juist fijn, dus dat kan een probleem zijn. 

Ander nadeel is dat het gasverbruik in de winter hoger ligt. Dat levert dan een beduidend hogere nota op dan in de zomer. Uiteindelijk is vooral bepalend hoe goedkoop easyEnergy onder de streep zal zijn. Voordeel is hun sterke merknaam, die mensen associëren met lage prijzen. Met een andere naam zou ik ze beduidend minder kans geven.' 

Vergelijken

Hoe goedkoop easyEnergy zal zijn, kun je binnenkort vergelijken op Energiewereld.nl.

Deel dit artikel op:

Jeanet Woldring

Algemeen directeur
Jeanet Woldring
Ik ben Jeanet, vanaf 2000 werkzaam als directeur voor Bencom, het bedrijf achter Gaslicht.com en Energiewereld.nl. In het Noord-Groningse Usquert is het allemaal begonnen met Bellen.com. Mijn passie is een bijdrage te leveren aan de beste vergelijkingssites op het gebied van telecom, internet, energie, hotelbranche en verzekeringen. Onafhankelijkheid, betrouwbaarheid en transparantie is mijn credo.
Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.