Wij vergelijken. Jij bespaart.
Ben Woldring
Vragen? Wij zijn vandaag bereikbaar tot 22.00 uur
Vergelijk energie en bekijk hoeveel u kunt besparen
Energie vergelijken

Recordverlies voor energiebedrijf E.ON

door Jeanet Woldring

E.ON bezoekerscentrum.jpgHet Duitse energiebedrijf E.ON leed in 2015 van dit jaar een recordverlies van 7,7 miljard euro. Door de lage energieprijzen moest E.ON miljarden afschrijven op zijn energiecentrales.

Het nettoverlies van E.ON verdubbelde tot 7,7 miljard euro. De onderliggende winst, exclusief afschrijvingen, kwam uit op bijna 1,7 miljard euro. De omzet van E.ON bedroeg vorig jaar ruim 116 miljard euro. Het was het derde jaarverlies voor E.ON. Ook in 2011 en 2014 werden rode cijfers geschreven. Voor 2016 rekent het bedrijf op een onderliggende winst van 1,2 tot 1,6 miljard euro.

 Zes kolen- en gasgestookte elektriciteitscentrales

E.ON heeft binnen de Benelux zes kolen- en gasgestookte elektriciteitscentrales. Op dit moment bouwt E.ON op de Maasvlakte een nieuwe, ultramoderne, kolengestookte elektriciteitscentrale. Deze centrale wordt gebouwd op hetzelfde terrein als de bestaande E.ON centrale.

Duurzame energie

Het energiebedrijf gelooft dat ze alleen betrouwbare, betaalbare en duurzame energie kunnen leveren als ze inzetten op een combinatie van opwekkingsmethodes. Dat wordt een stevige uitdaging genoemd. Geen enkele vorm van energieopwekking kan nu aan alle eisen van de samenleving voldoen, stelt het energiebedrijf. Het zet daarom in op een mix en blijft tegelijkertijd zoeken naar nieuwe technologie die bezwaren van bestaande opwekkingsmethoden wegneemt. 

E.ON investeert de komende jaren 7 miljard euro in duurzame energie om een stevige basis te leggen voor een toekomst met duurzame, betaalbare en betrouwbare energielevering. Ruim 90 procent van dit bedrag wordt geïnvesteerd in duurzame energietechnologieën. Het overige deel gaat naar andere technologieën, omdat 'we het ook in de toekomst niet alleen redden met wind, zon en biomassa'.

Deel dit artikel op:
Gepubliceerd: woensdag 9 maart 2016

Jeanet Woldring
Jeanet Woldring Algemeen directeur
Jeanet Woldring is als directeur verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken en de eindredactie van de nieuws- en persberichten op Gaslicht.com. Jeanet is gespecialiseerd in alle energiediensten en energieproducten die op Gaslicht.com vergeleken worden, zowel voor de zakelijke als consumentenmarkt. Daarnaast is Jeanet al 20 jaar werkzaam in de energiebranche en heeft daardoor brede kennis opgedaan over de wereld van energie.
Volg Jeanet op: Linkedin
Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en bespaar tot € 300 op uw energierekening

Vergelijk objectief alle energieleveranciers. Bij ons stapt u gemakkelijk in drie stappen over. Overstappen via Energiewereld.nl is altijd gratis en levert een mooi voordeel op, zeker als u elk jaar opnieuw vergelijkt en overstapt.