Wij vergelijken. Jij bespaart.
Ben Woldring
Vragen? Stuur ons een Whatsapp-bericht

Terug naar het nieuwsoverzicht

Recordverlies voor energiebedrijf E.ON

door Jeanet Woldring

E.ON bezoekerscentrum.jpgHet Duitse energiebedrijf E.ON leed in 2015 van dit jaar een recordverlies van 7,7 miljard euro. Door de lage energieprijzen moest E.ON miljarden afschrijven op zijn energiecentrales.

Het nettoverlies van E.ON verdubbelde tot 7,7 miljard euro. De onderliggende winst, exclusief afschrijvingen, kwam uit op bijna 1,7 miljard euro. De omzet van E.ON bedroeg vorig jaar ruim 116 miljard euro. Het was het derde jaarverlies voor E.ON. Ook in 2011 en 2014 werden rode cijfers geschreven. Voor 2016 rekent het bedrijf op een onderliggende winst van 1,2 tot 1,6 miljard euro.

 Zes kolen- en gasgestookte elektriciteitscentrales

E.ON heeft binnen de Benelux zes kolen- en gasgestookte elektriciteitscentrales. Op dit moment bouwt E.ON op de Maasvlakte een nieuwe, ultramoderne, kolengestookte elektriciteitscentrale. Deze centrale wordt gebouwd op hetzelfde terrein als de bestaande E.ON centrale.

Duurzame energie

Het energiebedrijf gelooft dat ze alleen betrouwbare, betaalbare en duurzame energie kunnen leveren als ze inzetten op een combinatie van opwekkingsmethodes. Dat wordt een stevige uitdaging genoemd. Geen enkele vorm van energieopwekking kan nu aan alle eisen van de samenleving voldoen, stelt het energiebedrijf. Het zet daarom in op een mix en blijft tegelijkertijd zoeken naar nieuwe technologie die bezwaren van bestaande opwekkingsmethoden wegneemt. 

E.ON investeert de komende jaren 7 miljard euro in duurzame energie om een stevige basis te leggen voor een toekomst met duurzame, betaalbare en betrouwbare energielevering. Ruim 90 procent van dit bedrag wordt geïnvesteerd in duurzame energietechnologieën. Het overige deel gaat naar andere technologieën, omdat 'we het ook in de toekomst niet alleen redden met wind, zon en biomassa'.

Deel dit artikel op:

Jeanet Woldring

Algemeen directeur
Jeanet Woldring
Ik ben Jeanet, vanaf 2000 werkzaam als directeur voor Bencom, het bedrijf achter Gaslicht.com en Energiewereld.nl. In het Noord-Groningse Usquert is het allemaal begonnen met Bellen.com. Mijn passie is een bijdrage te leveren aan de beste vergelijkingssites op het gebied van telecom, internet, energie, hotelbranche en verzekeringen. Onafhankelijkheid, betrouwbaarheid en transparantie is mijn credo.
Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.