Wij vergelijken. Jij bespaart.
Ben Woldring
Vragen? Wij zijn vandaag bereikbaar tot 22.00 uur

Terug naar het nieuwsoverzicht

Stroombedrijven rijp voor liberalisering

De elektriciteitsbedrijven hebben hun administratie voldoende op orde om de stroommarkt op 1 juli ook voor de kleinverbruikers vrij te maken. Dat heeft minister Brinkhorst van Economische Zaken woensdag aan de Tweede Kamer geschreven.

Een commissie onder leiding van oud-staatssecretaris Van Rooy, die mede op aandringen van de Consumentenbond werd ingesteld, heeft gerapporteerd dat de liberalisering per 1 juli verantwoord is. Consumenten kunnen dan dus overstappen naar een andere energieleverancier. Tot dusver hebben ze alleen keuze tussen aanbieders als het gaat om groene stroom.

De Dienst Toezicht Energie (DTe) start op 1 aril met een registratiesysteem van klachten over energiebedrijven. Op internet wordt per energiebedrijf aangegeven hoeveel klachten er zijn ontvangen. Kleinverbruikers kunnen die informatie betrekken bij hun keuze van energieleverancier.

Voor grootverbruikers is de markt al langer vrij. Dat leidde tot een stroom van klachten over rekeningen die niet zouden kloppen. Dat was reden om te onderzoeken of de elektriciteitsbedrijven hun administratie en organisatie voldoende op orde hebben voor de liberalisering.

Deel dit artikel op:

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.