Wij vergelijken. Jij bespaart.
Ben Woldring
Vragen? Stuur ons een Whatsapp-bericht

Terug naar het nieuwsoverzicht

Telecom e-zine: vergelijk en bespaar ruim 750 euro in 2008

T E L E C O M   E - Z I N E
Editie: januari 2008   Aantal abonnees: 58.612 Reageren? telecomezine@bencom.nl
-Bellen.com
-Internetten.nl
-Digitelevisie.nl
-Totaalwijzer.nl
-Vakantiebellen.com 
-Gaslicht.com
-Energiewereld.nl
 

 I N H O U D

Mobiele telefonie
- Wintersport: tips voor bellen en internetten

Vaste telefonie
- KPN wijzigt tarieven vaste telefonie

Internet
- Speedlinq, Tiscali, 12move zijn Telfort Internet
- Sneller mobiel internetten met T-Mobile

Digitale televisie
- Live Eredivisievoetbal kijken

Bencom nieuws
- Vergelijk en bespaar ruim 750 euro in 2008

 M O B I E L E  T E L E F O N I E

- Wintersport: tips voor bellen en internetten

Wie na de wintersport niet onaangenaam verrast wil worden door een hoge telefoonrekening, doet er goed aan dit artikel te lezen. Zeker als u ook van plan bent mobiel te gaan internetten.

Eurotarief
Door de invoering van het Eurotarief in 2007 zijn de beltarieven weliswaar al met zo'n 60% gedaald, maar desondanks ligt het minuuttarief van mobiel bellen in het buitenland nog circa vier tot vijf keer hoger dan binnen Nederland.

Voor wie niet exact op de hoogte is: het Eurotarief is een vastgesteld maximumtarief binnen de landen van de Europese Unie. De minuutprijzen zijn 58 cent voor zelf bellen en 29 cent voor gebeld worden. Hou er rekening mee dat bijvoorbeeld Zwitserland en Noorwegen geen EU-landen zijn, alhoewel sommige aanbieders ze uit een soort coulance qua tarief wel tot de EU rekenen.

Mobiel internet
Voor mobiel internet is binnen het Eurotarief nog niets geregeld. De kosten voor het downloaden van een mp3-bestand of foto kunnen hierdoor al vrij snel oplopen tot enkele tientallen euro's. In dit kader is het goed te melden dat Vodafone de tarieven recent drastisch verlaagd heeft. Lees hier meer over de kosten bij de andere aanbieders (dit artikel is gepubliceerd voor de prijsverlaging van Vodafone).

Checklist met tips
Speciaal voor alle vakantiegangers is op Vakantiebellen.com een checklist samengesteld met 10 nuttige tips. Veel sneeuw, zon en plezier toegewenst!

Tip: Vakantiebellen.com voor informatie en tarieven

 V A S T E  T E L E F O N I E

- KPN wijzigt tarieven vaste telefonie

Vanaf 1 maart wijzigt KPN de tarieven voor vaste telefonie. De belangrijkste wijzigingen in een notendop:

- De abonnementskosten van BelVrij Weekend dalen van 19 naar 18 euro per maand.
- Bellen naar mobiel wordt 15% duurder. Het minuuttarief stijgt van 16,5 naar 19 cent.
- Bellen naar vaste nummers met BelVrij Avond en/of Weekend wordt verhoogd van 2,75 naar 4 cent per minuut. Een stijging van 45%.

Inflatiecorrectie
Volgens KPN is er sprake van inflatiecorrectie, maar gekscherend kan bijna worden opgemerkt dat de oud-monopolist juist de inflatie in ons land eigenhandig verder naar boven wil corrigeren.

Critici geven aan dat dit de volgende zet is richting opheffing van het analoge telefoonnetwerk. KPN heeft laten weten dat hiervoor officieel nog geen termijn is vastgesteld, maar dat het geen geheim is dat koperdraad geleidelijk zal wijken voor glasvezel.

Internet en Bellen pakket extra aantrekkelijk
Door de verhoging van de KPN gesprekstarieven wordt het extra interessant om de vaste lijn op te zeggen en te kiezen voor een combinatie van internet en telefonie. Zo is een Orange ADSL en Telefonie abonnement met een actietarief van € 14,95 per maand, zelfs goedkoper dan het standaard telefonieabonnement van KPN.

Tip: neem een combinatieabonnement en bespaar!

 I N T E R N E T

- Speedlinq, Tiscali, 12move zijn Telfort Internet

Speedlinq, 12move en Tiscali gaan verder onder de naam Telfort Internet. Voor abonnees van 12move en Tiscali heeft de migratie al plaatsgevonden, voor Speedlinq klanten gaat dit nog gebeuren. Al met al zullen zij weinig van deze migratie merken. Het abonnement blijft intact en ook de maandkosten wijzigen niet. Verder kan het huidige e-mailadres gewoon gebruikt blijven worden. Wel komt er een extra Telfort mailadres bij. Desgewenst is het abonnement eenvoudig om te zetten naar een Telfort abonnement.

Telfort profileert zich ook in de internetmarkt duidelijk als een prijsvechter. Voor een tot 20 Mb verbinding bedragen de maandelijkse kosten € 19,95. Dit bedrag is inclusief de zogenaamde lijntoeslag. Wie ook vaste telefonie wenst, betaalt € 9,95 per maand extra.

Tip: vergelijk alle breedband abonnementen op Internetten.nl

 

- Sneller mobiel internetten met T-Mobile

T-Mobile heeft de snelheden van mobiel internet opgevoerd. Dit is met name aantrekkelijk omdat de telecomprovider als enige abonnementen zonder datalimiet aanbiedt. Naast de snelheidsverhoging geeft T-Mobile tijdelijk ook korting op enkele abonnementen.

Mobiel internet op de GSM of PDA
De provider kent een tweetal abonnementen dat geschikt is voor op een GSM of PDA. Hiervan zijn de down- en uploadsnelheden verdubbeld. Pocket Internet Totaal komt nu uit op 128 Kbps (down) en 32 Kbps (up). Een datalimiet is er niet en de kosten bedragen € 9,50 per maand.

Wie meer snelheid wil, kiest voor Pocket Internet Totaal Plus. De snelheden zijn 384/32 Kbps (down/up) en de kosten € 19,50 per maand. Er geldt geen datalimiet, maar indien u meer dan 250 MB per maand verbruikt, wordt de downloadsnelheid teruggebracht naar 128 Kbps.

Mobiel internet op de laptop
Ook wie op de laptop wil internetten kan uit twee abonnementen kiezen. Internet Totaal kent snelheden van 1024/128 Kbps. Na een verbruik van 1 GB per maand, worden de snelheden verlaagd tot 384/32 Kbps. Vanaf 4 februari geldt voor dit abonnement tijdens de gehele contractsperiode een actietarief van € 35,64 per maand. Na afloop van het contract geldt het standaardtarief van € 49,50.

Internet Totaal Plus kent een downloadsnelheid tot maar liefst 3,6 Mbps. Deze snelheid wordt door miljoenen huishoudens in ons land zelfs met hun kabel- of ADSL-abonnement niet eens behaald. De uploadsnelheid is 384 Kbps. Een downloadlimiet is er niet. Tijdelijk kost dit abonnement € 69,50 per maand. Het reguliere maandtarief bedraagt € 83,24.

Tip: vergelijk alle mobiel internet abonnementen

 D I G I T A L E  T E L E V I S I E

- Live Eredivisievoetbal kijken

De voetbalcompetitie nadert de beslissende fase. Heeft PSV met de overwinning op Ajax genoeg afstand genomen? En op welke posities komen outsiders als FC Groningen, FC Twente of sc Heerenveen terecht? Wie de ontknoping vanuit de luie stoel live wil zien, heeft de keus uit verschillende aanbieders.

Alle wedstrijden live op tv
Tele2 Vision Gold abonnees kunnen alle wedstrijden live op televisie zien. De abonnementskosten van dit pakket bedragen € 44,90 per maand. Voor dit bedrag krijgt u er een 20 Mb ADSL- en telefonieabonnement bij. Daarnaast biedt Tele2 ook zogenaamde pay-per-view constructies waarbij u per wedstrijd betaalt.

Alle wedstrijden live via internet
Via internet zijn alle wedstrijden te bekijken via Planet Voetbal. De kosten hiervan bedragen € 4,50 voor een periode van drie opeenvolgende dagen. Een kaart voor de resterende wedstrijden van het seizoen inclusief playoffs kost € 49,95. Om gebruik te maken van Planet Voetbal is een abonnement bij Planet Internet niet noodzakelijk.

Alleen de belangrijkste wedstrijden op tv
Daarnaast zijn er nog twee eredivisiekanalen waarop de belangrijkste wedstrijden live worden uitgezonden. Dit Tele2 voetbalpakket is verkrijgbaar voor abonnees van Sport1 (o.a. via @Home, Casema en UPC), UPC (ook als los pakket zonder Sport1), CanalDigitaal en Digitenne van KPN. Bij het Digitenne-product dat Tele2 aanbiedt, zit het al inbegrepen in het standaardpakket. De maandtarieven van het Tele2 voetbalpakketten lopen uiteen van 6 euro bij UPC tot 14,95 euro bij enkele andere kabelaanbieders. In het laatstgenoemde bedrag zit het abonnement op Sport1 ook inbegrepen.

Tip: Digitelevisie.nl voor een vergelijking van alle aanbieders

 B E N C O M  N I E U W S

- Vergelijk en bespaar ruim 750 euro in 2008

Het Nibud liet eerder deze maand weten dat bijna iedereen er qua koopkracht in 2008 op achteruit gaat. Voor wie echter met de beschikbare middelen, wat "krachtiger koopt", kan dit jaar nog wel eens positief uitpakken. Wat valt er in 2008 te besparen in de markten waarvan de Bencom-sites de tarieven vergelijken?

Mobiele telefonie
Loopt uw mobiele telefonie abonnement bijna af en bent u nog tevreden met uw toestel? Neem dan een sim-only abonnement. De gemiddelde besparing hiermee bedraagt al snel zo'n 120 euro per jaar. (Bron: Bellen.com)

Internet en vaste telefonie
Heeft u nog een analoog telefoonabonnement en apart ADSL-abonnement? Dan is de kans groot dat u maandelijks al snel zo'n 35 euro betaalt. De goedkoopste aanbieder van een combinatieabonnement zit op een kleine 15 euro per maand. Uw besparing komt hiermee in 2008 op 240 euro. (Bron: Internetten.nl)

Digitale televisie
De voordeligste manier om dit jaar digitaal televisie (inclusief commerciële zenders) te kijken is via Digitenne van KPN. Dit kost een kleine 7 euro per maand. De abonnementskosten voor kabeltelevisie bedragen maandelijks circa 16 euro. Een besparing van 108 euro per jaar. (Bron: Digitelevisie.nl)

Energie
Het blijkt dat heel veel mensen niet weten dat er enorme besparingen op energiekosten te behalen zijn, door van aanbieder over te stappen. Momenteel is het prijsverschil tussen de goedkoopste aanbieder en de standaardpakketten van de grote drie (Eneco, Nuon, Essent) maar liefst 300 euro in het eerste jaar. (Bron: Gaslicht.com)

Wie vergelijkt en consequent de goedkoopste aanbieder zou kiezen, kan in 2008 op een totale besparing van 768 euro uitkomen.

Tip: surf naar Bellen.com, Internetten.nl, Digitelevisie.nl en Gaslicht.com

 
A C T I E S
Digitenne van KPN
Het voordelige alternatief voor kabel tv!
Slechts € 6,95 per maand
Actie: 1 maand gratis!

 
Telfort Sim only
Goedkoopste simonly
50% korting sms bundels

 
€ 190,- retour
Pak nu 1 jaar lang gegarandeerd voordeel met Energie:direct! Ergens anders goedkoper? U krijgt het verschil direct terug! Eenmalig € 190,- korting!
 
Alice Internet + Bellen
20 Mb internet + gratis bellen naar vast voor
€ 29,90 per maand

 
Internet van @Home
Nu 2 maanden proberen vanaf € 19,95 per maand!
 
Orange ADSL+telefonie
het scherpste aanbod van Nederland! Slechts € 14,95 per maand
 
Spotgoedkope site
Bij one.com een eigen site voor slechts € 1,25 per maand. Ruim 250.000 mensen gingen u voor
 
Telfort Internet
Tot 20Mb snelheid voor maar € 19,95 p/mnd. Inclusief de kosten voor de vaste lijn!
 
Het Net aanbieding
ADSL Instap Surfen nu slechts € 9,95 per maand. Zonder jaarcontract!
 
Breedbandgekte.nl
ADSL vanaf € 4,95 p/mnd Vergelijk nu alle acties!
 
 
 C O L O F O N

Telecom e-zine is een uitgave van Bencom BV en staat onder redactie van Erik van der Veen, eindredactie Ben Woldring. De genoemde tarieven en acties in deze nieuwsmail gelden op het moment van uitgifte maar kunnen sindsdien gewijzigd zijn. Deze nieuwsmail is met de grootste zorgvuldigheid samengesteld, aansprakelijkheid kan Bencom echter niet aanvaarden! Aan de inhoud kunnen geen rechten worden ontleend. Adverteren in deze nieuwsmail? Mail naar: ezine-advertentie@bencom.nl
 
(C) 1998 / 2008 - Bencom BV

Deel dit artikel op:

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.