Wij vergelijken. Jij bespaart.
Ben Woldring
Vragen? Wij zijn vandaag bereikbaar tot 22.00 uur

Terug naar het nieuwsoverzicht

Meer stroom vanwege ijzel

door Jeanet Woldring

Stroombeheerder TenneT gaat maandagavond 4 januari iets meer stroom door de hoogspanningslijnen sturen. Daarmee worden de lijnen iets opgewarmd en moet er minder ijs op de lijnen komen. Dat zegt woordvoerder Jeroen Brouwers van TenneT tegen RTV-Noord.

'We gaan kijken of dat effect heeft, maar de garantie dat het werkt, kunnen we niet geven', aldus Brouwers. Volgens hem is de situatie op dit moment stabiel en is er geen gevaar voor doorzakkende of brekende lijnen.

Flikkerende lampen door stroomdippen

De dansende stroomlijnen die zondag zorgden voor flikkerende lampen zullen maandagavond terugkomen doordat er weer ijzel en harde wind wordt verwacht. 'We houden de hoogspanningslijnen nauwlettend in de gaten. We zien gelijk als er iets mis is', aldus de woordvoerder van TenneT. De stroomdippen zondag waren volgens hem tot in Overijssel te merken.

Bron:  RTV Noord

Deel dit artikel op:

Jeanet Woldring

Algemeen directeur
Jeanet Woldring
Ik ben Jeanet, vanaf 2000 werkzaam als directeur voor Bencom, het bedrijf achter Gaslicht.com en Energiewereld.nl. In het Noord-Groningse Usquert is het allemaal begonnen met Bellen.com. Mijn passie is een bijdrage te leveren aan de beste vergelijkingssites op het gebied van telecom, internet, energie, hotelbranche en verzekeringen. Onafhankelijkheid, betrouwbaarheid en transparantie is mijn credo.
Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.