Wij vergelijken. Jij bespaart.
Ben Woldring
Vragen? Wij zijn vandaag bereikbaar tot 22.00 uur

Terug naar het nieuwsoverzicht

Vattenfall bevestigt daling variabele energietarieven

door Maartje Sebek

Heb je een energiecontract met variabele tarieven? Dan kun je veel geld besparen door over te stappen naar een eenjarig contract met vaste energietarieven. De besparing voor een gemiddeld huishouden kan oplopen tot 496 euro. Hoe zit dit?

Daling variabele energietarieven

In de regel wijzigen energieleveranciers hun variabele leveringstarieven ieder half jaar: op 1 januari en 1 juli. Afhankelijk van de invloeden op de energiemarkt zal de prijs stijgen of dalen. Vattenfall heeft nu bevestigd dat de variabele tarieven voor gas en stroom per 1 juli zullen dalen. Met hoeveel deze omlaag gaan, willen ze nog niet vertellen. De twee andere grote energieleveranciers Eneco en Essent laten geen informatie los. Energieleveranciers moeten de nieuwe tarieven minstens 30 dagen van te voren bekendmaken. Ze hebben dus nog de tijd tot 1 juni.

Verschil vaste en variabele energietarieven

Als de variabele energietarieven dalen, lijkt het gunstig om hiervoor te kiezen. Toch is een contract voor bepaalde tijd met vaste tarieven meestal voordeliger. Dit komt doordat je bij een jaarcontract met vaste energietarieven vaak een welkomstkorting ontvangt als nieuwe klant én gebruikmaakt van actietarieven. 

Overstappen loont!

Als je nu een energiecontract hebt met variabele leveringstarieven, dan loont het overstappen van energieleverancier. Je bespaart namelijk het meeste geld door elk jaar gebruik te maken van een overstapkorting. Door te kiezen voor een contract  met vaste energietarieven bespaar je met een jaarverbruik van 3500 kWh stroom en 1500 m3 gas op dit moment gemiddeld tot 496 euro!

Lees ook: Vaste en variabele energietarieven

Deel dit artikel op:

Maartje Sebek

Medewerker Marketing & Communicatie
Maartje Sebek
Ik ben Maartje, sinds 2019 werkzaam als Marketing en Communicatie medewerker voor Gaslicht.com. Mijn werk is ontzettend veelzijdig waardoor elke dag anders is. Van het bedenken en uitvoeren van mediacampagnes en social media marketing tot contact met commerciële partners. Een echte uitdaging. De energiewereld is voortdurend in beweging en besparen op uw energierekening is zo eenvoudig, dat ik mijn enthousiasme hierover graag met u wil delen.

Reageren

Google ReCaptcha
Beveiligd met reCAPTCHA Privacy - Voorwaarden