Wij vergelijken. Jij bespaart.
Ben Woldring
Vragen? Stuur ons een Whatsapp-bericht

Terug naar het nieuwsoverzicht

Verlaging vermindering energiebelasting pas in 2019

door Jeanet Woldring

Afgelopen dinsdag berichtte Gaslicht.com dat de energierekening volgend jaar gemiddeld bijna 190 euro omhoog gaat. Dit slechte nieuws kunnen we iets verzachten. Een deel van deze lastenverzwaring, 62 euro, wordt pas per 1 januari 2019 doorgevoerd.

Verlaging vermindering energiebelasting per 1-1-2019

De verlaging van de vermindering energiebelasting, voorheen heffingskorting, zal nog niet per 1 januari 2018 worden doorgevoerd, maar staat in de plannen voor 2019. Daarnaast zal er per 2018 een stijging van de energiebelasting zijn van zo'n 20 euro. Deze komt naast de verhoging van de opslag duurzame energie van 47 euro en verhoging van de netbeheerkosten van gemiddeld 23 euro. Hiermee komt de totale verhoging voor volgend jaar voor een gemiddeld huishouden op ongeveer 120 euro.

Vermindering_energiebelasting_2009-2019 2.jpg

Overstappen blijft lonend

Dit neemt niet weg dat overstappen nog altijd honderden euro’s scheelt. Dit komt doordat nieuwe klanten nog steeds de beste aanbiedingen krijgen. Overstappen van energieleverancier kan op dit moment een besparing tot 316 euro opleveren. 

Deel dit artikel op:

Jeanet Woldring

Algemeen directeur
Jeanet Woldring
Ik ben Jeanet, vanaf 2000 werkzaam als directeur voor Bencom, het bedrijf achter Gaslicht.com en Energiewereld.nl. In het Noord-Groningse Usquert is het allemaal begonnen met Bellen.com. Mijn passie is een bijdrage te leveren aan de beste vergelijkingssites op het gebied van telecom, internet, energie, hotelbranche en verzekeringen. Onafhankelijkheid, betrouwbaarheid en transparantie is mijn credo.
Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.