Wij vergelijken. Jij bespaart.
Ben Woldring
Vragen? Wij zijn vandaag bereikbaar tot 22.00 uur

Kan ik ook besparen als ik bij mijn huidige leverancier blijf?

Sinds kort buitelen de energiebedrijven over elkaar heen met aanbiedingen via internet. De één nog waanzinniger dan de andere. Daardoor kan je energierekening fors omlaag. En vaak hoef je niet eens over te stappen naar een andere energieleverancier. Jazeker, je kunt ook besparen als je bij je huidige energie aanbieder blijft. Hoe? Dat zie je in deze video en lees je hieronder.

Overstappen op ander product bij huidige energie aanbieder

Zelfs als je niet weg wilt bij je huidige energie aanbieder, is het interessant om op Energiewereld.nl te vergelijken. Ook de grote aanbieders bieden tegenwoordig producten aan die wellicht beter passen bij je verbruik. Daarnaast geven zij hoge kortingen, aanmeldpremies en cashbacks uit angst klanten te verliezen. Energiebedrijven buitelen over elkaar heen met uitermate aantrekkelijke aanbiedingen via vergelijkingssites als Energiewereld.nl.

Waren het tot voor kort vooral de prijsvechters die met allerlei aanbiedingen werken, nu gooien ook bedrijven als Nuon, Eneco en RWE zich volop in de strijd. Die zijn bang dat ze de slag om de energieklanten, die zich via internet aanmelden, verliezen.

Voor einde contractperiode opnieuw vergelijken

Wanneer je je aanmeldt voor een exclusieve actie met actietarieven, aanmeldpremies of kortingen, moet je er rekening mee houden dat variabele tarieven doorgaans eens per halfjaar worden aangepast en dat de tariefstelling na afloop van de contractperiode vrijwel altijd wordt aangepast.

De meeste energieleveranciers met exclusieve acties zetten de tarieven na het eerste jaar terug op hun 'normale' product, dat meestal duurder is dan het speciale aanbod. Uiteraard kunt je dan wel opnieuw via Energiewereld.nl vergelijken wie voor jou de beste productaanbieding heeft.

Tijdig bericht dat uw energiecontract afloopt

Aan het eind van de looptijd krijg je van het energiebedrijf het overzicht van de energietarieven die je daarna moet gaan betalen. Ga dan opnieuw de energietarieven vergelijken en kijk of het elders goedkoper kan. Wil je er tijdig aan herinnerd worden dat je energiecontract afloopt, zodat je desgewenst weer een nieuwe keuze kunt maken? Geef dit dan aan op het aanmeldformulier van het product dat je bestelt. Je weet dan zeker dat je alles goed geregeld hebt.

Meer energievideo's