Wij vergelijken. Jij bespaart.
Ben Woldring
Vragen? Wij zijn vandaag bereikbaar tot 22.00 uur

Wat als ik al eens eerder ben overgestapt?

Je kunt zo vaak overstappen als je wilt! Wil je opnieuw wisselen van energieleverancier, dan geldt een wettelijke opzegtermijn van 30 dagen. Je hoeft zich alleen maar aan te melden bij de energieleverancier van jouw keuze. De rest regelen de energiebedrijven onderling. Bekijk de video voor meer info.

Opzegtermijn

Als je al eens naar een andere energieleverancier bent overgestapt, heb je op dit moment een contract voor bepaalde duur. Je kunt dit energiecontract altijd opzeggen met inachtneming van een termijn van 30 dagen.

Opzegvergoeding

Zeg je je energiecontract op nog voordat het contract is afgelopen? Dan moet je misschien een opzegvergoeding betalen aan je energieleverancier. Je moet dan betalen omdat je niet op de afgesproken tijd je energiecontract opzegt.

Of je een opzegvergoeding moet betalen en hoeveel, kun je opzoeken in je energiecontract of in de algemene voorwaarden van je energieleverancier. Je kunt deze informatie ook vinden op de tab 'Leverancier & productinfo' van het betreffende product.

Hoeveel je aan opzegvergoeding moet betalen, hangt af van het energiecontract dat je hebt en van het moment waarop je stopt. De Nederlandse Mededingingsautoriteit (NMa) heeft deze bedragen vastgesteld. Heb je een energiecontract voor een jaar en zeg je het contract eerder op, dan moet je maximaal 50 euro betalen. Heb je een energiecontract voor langer dan een jaar? Dan moet je kijken hoeveel tijd het nog zou duren voordat het contract afloopt als je gewoon was doorgegaan. In het schema zie je hoeveel je dan maximaal hoeft te betalen.

Meer energievideo's