Wij vergelijken. Jij bespaart.
Ben Woldring
Vragen? Wij zijn vandaag bereikbaar tot 22.00 uur

Terug naar het nieuwsoverzicht

Geen inzicht in energierekening

door Els Werkman

Bijna de helft van de Nederlanders heeft geen inzicht in zijn eigen energierekening. Ze weten niet of ze aan het eind van het jaar geld terugkrijgen of moeten bijbetalen. Dat blijkt uit onderzoek in opdracht van Milieu Centraal.

Ruim duizend mensen werden voor het onderzoek ondervraagd. Volgens Milieu Centraal heeft 44 procent van de mensen geen idee hoeveel gas en elektriciteit ze verbruiken en hoe ze de energierekening moeten lezen. Onder huurders en huishoudens met lagere inkomens is dat percentage nog hoger.

Helft huurders vreest jaarafrekening
Verder blijkt dat bijna 20 procent van de huishoudens bezorgd is over de toekomstige energierekening. Ze weten niet of ze die wel kunnen blijven betalen, omdat ze geen idee hebben hoe ze kunnen bezuinigen op hun energiekosten. Ze verwachten op andere uitgaven te moeten bezuinigen. Toch wil 81 procent het energieverbruik graag verlagen. Huishoudens zouden vooral willen besparen op warm water en zuinigere apparaten kopen.

Hulp bij energie besparen
Om huishoudens te helpen met energie besparen organiseert Milieu Centraal samen met vijf bewonersorganisaties de Week van de Energierekening, die start vandaag en loopt tot en met 21 oktober. Via de website kunt u nagaan of uw energieverbruik hoog of laag is ten opzichte van andere vergelijkbare huishoudens. Ook wordt er verwezen naar speciale energiebespaaracties voor huurders en woningbezitters.

Zie ook: Hoe kunt u uw jaarnota controleren?

Deel dit artikel op:

Els Werkman

Sitemanager Telecom
Els Werkman
Ik ben Els. Sinds 2008 werk ik voor de Bencom Group. Mijn specialisme is telecommunicatie, vandaar dat je mijn naam ziet terugkomen bij artikelen over telecom gerelateerde zaken.
Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.