Wij vergelijken. Jij bespaart.
Ben Woldring
Vragen? Wij zijn vandaag bereikbaar tot 22.00 uur

Terug naar het nieuwsoverzicht

Reactie Greenchoice: NMa straft verkeerde

door Els Werkman

EnergieleverancierGreenchoice is het niet eens met de boete van de NMa vanwege deur-aan-deur verkoop en gaat deze aanvechten. Het bedrijf zegt juist heel doelbewust al sinds de start in 2001 een uiterst klantvriendelijk beleid te voeren en dat extern onderzoek dit bevestigt.

Het bedrijf vecht zowel de onderbouwing als de exorbitante hoogte van de boete aan. Greenchoice vindt het daarnaast onterecht dat alleen nieuwe energiebedrijven boetes krijgen terwijl overstappen structureel verwarrend wordt gemaakt door de grote traditionele energiebedrijven. Die werken volgens Greenchoice een vrije energiemarkt tegen, hetgeen de NMa juist voor ogen heeft. De energieleverancier is vooral boos over de bewering van de NMa dat Greenchoice negatief zou hebben bijgedragen aan de marktwerking.

‘Juist Greenchoice heeft altijd zeer actief onderscheid gemaakt tussen groene en grijze energie en oude en nieuwe leveranciers. Greenchoice is in dat opzicht altijd een bijzondere leverancier geweest en ziet dat als een van de bestaansredenen van het bedrijf. Daarom krenkt ons dit diep,’ zegt Michiel Rexwinkel, mede-oprichter van Greenchoice.Lees hier de volledige reactie van Greenchoice (pdf)

Meer info en overstappen op Greenchoice

Deel dit artikel op:

Els Werkman

Sitemanager Telecom
Els Werkman
Ik ben Els. Sinds 2008 werk ik voor de Bencom Group. Mijn specialisme is telecommunicatie, vandaar dat je mijn naam ziet terugkomen bij artikelen over telecom gerelateerde zaken.
Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.