Wij vergelijken. Jij bespaart.
Ben Woldring
Vragen? Wij zijn vandaag bereikbaar tot 22.00 uur

Uitleg Prijskwaliteitscore

 • Wij onderzoeken de reviews op echtheid. Zo verifiëren we de betrouwbaarheid van de review door o.a. het (mail)adres van de persoon te controleren. Op deze manier kunnen we bewijzen dat de persoon ook echt via onze vergelijker is overgestapt, waardoor de review meetelt voor de zogeheten Prijskwaliteitscore (leveranciersbeoordeling). Het maakt daarbij niet uit of het een negatieve of positieve review is.

 • De Prijskwaliteitscore betreft de maandelijkse beoordeling van energieleveranciers, resulterend in een rapportcijfer van 1 tot 10. De score is opgebouwd uit geverifieerde reviews van overstappers, door Gaslicht.com of Energiewereld.nl vastgestelde criteria, klanttevredenheidsonderzoek en duurzaamheid. De totaalbeoordeling is het gemiddelde rapportcijfer van deze 4 onderdelen, die alle even zwaar wegen.

 • Overstappers van energie kunnen hun ervaringen met energieleveranciers plaatsen op onze vergelijkingssite. Zodoende kunnen zij andere bezoekers helpen met het maken van hun keuze. Om te zorgen voor betrouwbare reviews van échte overstappers verifiëren (controleren) we of mensen zijn overgestapt via Gaslicht.com of Energiewereld.nl. Deze worden vermeld onder 'geverifieerde reviews' en tellen mee voor de leverancierswaardering, de zogeheten maandelijkse Prijskwaliteitscore. Uiteraard worden negatieve en positieve reviews gelijk behandeld.

  Niet-geverifieerde reviews zijn niet gecontroleerd en kunnen dus ook van mensen zijn die niet via onze vergelijkingssite zijn overgestapt. Of van mensen die bepaalde belangen hebben om een leverancier in een goed of kwaad daglicht te zetten. Wij kunnen derhalve niet instaan voor de betrouwbaarheid van deze mogelijke neprecensies en daarom tellen deze beoordelingen niet mee voor de leverancierswaardering.

  Op deze manier houden wij ons aan de richtlijnen van de Autoriteit Consument & Markt en treffen voldoende maatregelen om misleiding van recensies op ons platform te voorkomen.

 • Overstappers van energie kunnen hun ervaringen met energieleveranciers plaatsen op onze vergelijkingssite. Zodoende kunnen zij andere bezoekers helpen met het maken van hun keuze. Mensen kunnen een beoordeling geven in de vorm van sterren ( 5 ***** = rapportcijfer 10) op:  

  • Prijsstelling 
  • Facturering
  • Overstapproces 
  • Online dienstverlening 
  • Klantenservice 
  • Klachtenafhandeling 
  • Duurzaamheid 

  Om te zorgen voor betrouwbare reviews van échte overstappers controleren we of mensen zijn overgestapt via Gaslicht.com of Energiewereld.nl. Deze worden vermeld onder 'geverifieerde reviews' en tellen mee voor de zogeheten maandelijkse Prijskwaliteitscore.

Vragen? Wij zijn vandaag bereikbaar tot 22.00 uur